04.07.2010. / 23:03

Autor: Ana Smrečki

Šimonović odlazi, Bošnjaković dolazi: Nestranačkog ministra zamjenjuje HDZ-ovac

Osim podrške premijerke Kosor i još aktualnog ministra, da može kvalitetno nastaviti voditi pravosuđe u Hrvatskoj smatraju i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, te nekadašnja ministrica pravosuđa Ana Lovrin

Nestranačkog čovjeka, zamjenjuje provjereni HDZ-ovac, saborski zastupnik i član Središnjeg odbora stranke, inače rođen u VukovaruNestranačkog čovjeka, zamjenjuje provjereni HDZ-ovac, saborski zastupnik i član Središnjeg odbora stranke, inače rođen u VukovaruMinistar Šimonović 'broji sitno' do odlaska na novu funkciju pomoćnika glavnog tajnika UN-a u New Yorku. Na poziciji ministra pravosuđa zamijenit će ga HDZ-ov Dražen Bošnjaković, koji je prema napisima Večernjeg lista bio zajednički izbor premijerke Kosor i ministra na odlasku. Dosadašnji državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa ubrzo će biti predstavljen saborskim zastupnicima kao nasljednik ministra Šimonovića.

Podrška od Šeksa i Lovrin

Nestranačkog čovjeka, zamjenjuje provjereni HDZ-ovac, saborski zastupnik i član Središnjeg odbora stranke, inače rođen u Vukovaru. Osim podrške premijerke Kosor i još aktualnog ministra, da može kvalitetno nastaviti voditi pravosuđe u Hrvatskoj smatraju i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, te nekadašnja ministrica pravosuđa Ana Lovrin. Nedvojbeno ga očekuje puno posla, posebno procesa koji se moraju dovršiti kako bi Hrvatska ušla u EU.

Upoznat sa svim važnijim poslovima

Potrebno je zatvoriti prevažno poglavlje o pravosuđu, a nastavak komunikacije s glavnim haaškim tužiteljem Sergeom Brammertzom od iznimne je važnosti za našu zemlju. Upućeni tvrde da tu ne bi trebalo biti problema, budući da je Bošnjaković kao državni tajnik u ministarstvu bio upoznat sa svim važnim poslovima.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 05.07.10. 01:24

Problem je kod nas sto je apsolutno svejedno tko odlazi, a tko dolazi...Ovo je zemlja izgubljenih nada!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika