07.07.2010. / 20:37

Autor: Ana Smrečki

Josipović demantira: Nisam predlagao koaliciju HDZ-a i SDP-a nakon izbora

«Podržavam jačanje Vlade u stručnom smislu, ali ne miješam se u međustranačke odnose i nije moje da izražavam preferencije na tu temu», poručio je predsjednik

Predsjednik Josipović opovrgnuo je izjave Dragana Primorca da će kao šef naše države predložiti veliku koaliciju HDZ-a i SDP-aPredsjednik Josipović opovrgnuo je izjave Dragana Primorca da će kao šef naše države predložiti veliku koaliciju HDZ-a i SDP-aPredsjednik Josipović opovrgnuo je izjave Dragana Primorca da će kao šef naše države predložiti veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a. Poručuje da njegove procjene nemaju nikakve veze s politikom koju vodi. Istodobno, Josipović poručuje da mu ne pada na pamet preslagivati hrvatsku političku scenu, ističući kako ti nije njegov posao, piše Večernji list.

Veliku koaliciju predlagao i Dražen Budiša

«Podržavam jačanje Vlade u stručnom smislu, ali ne miješam se u međustranačke odnose i nije moje da izražavam preferencije na tu temu», poručio je predsjednik. Primorac je, naime u intervjuu za jedan hrvatski tjednik izjavio kako bi se nakon izbora trebale ujediniti dvije najjače stranke. Naglašava da bi predlaganje velike koalicije, koju je svojedobno savjetovao i Dražen Budiša, za Josipovića bio mudar potez.

«I HDZ je sebe svojedobno vidio na vlasti, kao i SDP sada, ali kada je tu vlast osvojio, shvatio je da je krajnje problematično voditi državu koja je došla do dna ekonomske krize. To će isto shvatiti i SDP ako dođe na vlast. SDP neće moći donijeti nijednu ozbiljnu odluku jer će u HDZ-u imati previše jaku opoziciju», ističe bivši ministar obrazovanja.

Što bi bilo kad bi bilo

Šef SDP-a Zoran Milanović o ovakvim prijedlozima uopće ne želi spekulirati. Iako je nekoliko puta govorio o velikoj koaliciji vladajućih i oporbe, smatra da nema smisla reagirati na nešto što je rečeno iz druge ili treće ruke. Od predsjednika Josipovića takvu inicijativu još nije čuo, pa ni ne želi nagađati o tome kako bi reagirao kada bi mu došao s takvim prijedlogom.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 07.07.10. 22:24

pa tko bi to predložio? razbila bi se ova iluzija koju održavaju iluzija o više stranačju


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika