07.07.2010. / 22:27

Autor: Ana Smrečki, Hina

Kosor oporbi: Uzaludan je trud svirača koji govore da ova Vlada mora otići

"Koalicija je snažna, u projektima idemo do kraja, bez zadrške, i 'uzaludan je trud svirača' koji govore da ova Vlada mora otići. Imamo mandat za vođenje Vlade i iskoristit ćemo ga do kraja, a izbori će biti redoviti", poručuje Kosor

Kosor optimistično poručuje da će HDZ na predstojećim izborima ponovno biti pobjednička stranka u HrvatskojKosor optimistično poručuje da će HDZ na predstojećim izborima ponovno biti pobjednička stranka u HrvatskojPremijerka Kosor uvjerena je da novo vodstvo Gradske organizacije HDZ-a odmah početi pripreme kako bi HDZ pobijedio na izborima u Zagrebu, ali i na sljedećim parlamentarnim izborima. Još je jednom ponovila da će oni biti redoviti, a zahtjeve oporbe da se raspišu prijevremeni izbori Kosor je protumačila kao paniku. Smatra da je oporba shvatila da vladajući ima rezultate, da se program gospodarskog oporavka ostvaruje, te da je aktualna Vlada nemilosrdna u borbi protiv korupcije.

Vladajuća koalicija čvrsta

Optimistično poručuje da će HDZ na predstojećim izborima ponovno biti pobjednička stranka u Hrvatskoj. Ističe da je Vlada kojoj je na čelu odlučna provesti program gospodarskog oporavka do kraja. Istodobno, očekuje da će kao premijerka izvesti zemlju iz krize, te da će slijedeće godine potpisati pristupni ugovor s EU-om. Poručuje da je vladajuća koalicija čvrsta, kao i da ju snažno podupire Hrvatski sabor.

Izbori će biti redoviti

«Koalicija je snažna, u projektima idemo do kraja, bez zadrške, i 'uzaludan je trud svirača' koji govore da ova Vlada mora otići. Imamo mandat za vođenje Vlade i iskoristit ćemo ga do kraja, a izbori će biti redoviti, kad dođe vrijeme i kad ostvarimo sve važne projekte», slikovito se izrazila Kosor. Podsjetila je i da je prije godinu dana deblokirala pregovore s EU-om, da je Hrvatska otvorila sva pregovaračka poglavlja, te da ćemo zatvorit sva preostala poglavlja i završiti pregovore s EU.

Pada nezaposlenost

Vjeruje da će se stvari bitno poboljšati u ovoj godini. Podsjeća da su vladine mjere dale rezultata u smanjivanju nelikvidnosti. Pritom napominje da su javna poduzeća krajem 2009. dugovala 1,8 milijarda kuna, a potkraj lipnja samo 128 milijuna. Istodobno, nezaposlenost je u lipnju pala od 10 do 15 tisuća, izvoz je porastao za osam posto, a uvoz pada. Smatra da su to maleni znaci, koji pak pokazuju da smo na dobru putu.

Struja ide gore upola manje

Još je jednom ponovila da će struja poskupjeti, ali upola manje nego se najavljivalo, budući da je, kako kaže Vlada pomogla da HEP uredi sustav. Istaknula je i da je HEP svoj dug sveo na nulu, zbog čega, zaključuje može početi investicijski ciklus.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 07.07.10. 22:48

Koliko netko može biti samodopadan i egomanijak da ne vidi kakva sranja radi i kakvu štetu ostavlja iza sebe,samo se nadam da će zbog toga odgovarati


registracija
6/7/10

Shrike, 07.07.10. 22:51

S jacom samo u propast.nesposobna i glupa.


registracija
31/1/10

STTony, 08.07.10. 00:50

Glupa samodopadna kokoš.

Jadna je ova država s takvima na vlasti a još jadnije što ih narod sam bira.


registracija
30/6/10

petrus7, 08.07.10. 11:17

Mamu ti jebem srpsku bjeloglava kokoši, ne traži opozicija izbore, tražimo mi svi koji nismo opozicija. ODLAZI VIŠE kurvetino. SVe vas treba u zatvor kad presate vlast.


registracija
22/6/10

Konstantinos, 08.07.10. 15:25

petrus7,
koji si ti sljam od covjeka kako mozes tako nesto reci jednoj zeni!? Ovakvim prostacinama nema mjesta na portalima bez obzir dolazi li sa ljevice ili desnice.Ovdje se radi o osobnom dostojanstvu jedne osobe, a ti ispusi svoje fizicke i mentalne frustracije fizickim radom, dobro ce ti doc!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika