08.07.2010. / 16:02

Autor: Nekretnine.hr

7 jednostavnih metoda za uređenje dvorišta

Umjesto da bacate ostatke povrća i voća, kave i čaja, ljuske od jaja reciklirajte ih u gomilu komposta. Gomila komposta će se pretvoriti u hranjivo blato idealno za učiniti vaš vrt zdravijim i bogatijim

Dvorište je centar za recikliranje. Jedino ograničenje za praktične načine recikliranja jest vaša mašta. Neka vaše biljke žive ispunjeno i bogato, uzgajajte sadnice ekološki osviješteni, dekorirajte svoje dvorište, hranite ptice. Sve to možete recikliranjem u svom dvorištu!

Kompost

Umjesto da bacate ostatke povrća i voća, kave i čaja, ljuske od jaja reciklirajte ih u gomilu komposta. Gomila komposta će se pretvoriti u hranjivo blato idealno za učiniti vaš vrt zdravijim i bogatijim. Za brže rezultate iskoristite staru kantu za smeće i pretvorite je u kompostnu kantu. Izbušite rupe svakih 5 cm preko cijele kante, te je punite otpacima.

Navodnjavanje

Ako imate crijeva koja puštaju ili cure, izbušite još rupa po crijevu i postavite crijevo među biljke i pustite vodu, tako ćete dobiti dubinsko navodnjavanje.

Potpora biljkama

Pretvorite staru dršku metle ili slične stvari poput cijevi i sve što je oblika šipke u potporanj biljaka. Koristite gumu od starih gaća da biste privezali biljke za potporanj.

Plantaža

Gotovo svaki kontejner ili spremnik u plantažu. Plastične kante čine odlične posude za biljke. Stara kada za kupanje čini krevet cvijeću samo probušite drenažne rupe na dnu. Možete čak iskoristiti okvire od starog kreveta i pretvoriti ga u šarmantni vrtni krevet pun biljaka.

Slomljeno posuđe

Iskoristite slomljeno posuđe, lonce i staklo kako biste izradili mozaičnu koračnu stazu u dvorištu. Stare šalice za čaj možete iskoristiti kao hranilicu za ptice i zakačiti ih na drvo.

Flanci

Umjesto da kupujete posude za početak sadnje biljaka (flanci) koristite ono što imate, kartone od jaja, kartonske i plastične čaše, te pakovanje od mlijeka.

"Staklenici"

Vrtni staklenici su skupi, no plastične boce od mlijeka ili vode imaju istu svrhu kao i staklenici. Jedino što morate učiniti jest odrezati dno plastične boce i staviti ostatak boce na biljku. Dobili ste mini staklenik.

Vezane vijesti

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga...

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga Coninga

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo povuklo je u ime države tužbe protiv Varteksa i tvrtke Congame, članice Coning grupe, radi utvrđivanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika