09.07.2010. / 10:40

Autor: Tonko Vulić

Nordijsko hodanje: Svjetski hit u mršavljenju

Hodajući uz pomoć posebno dizajniranih štapova aktivira oko 90 posto mišića te se istovremeno osvježava um jer vježbač mora stalno paziti kuda se kreće, a jedina potrebna oprema su štapovi za nordijsko hodanje te dobre tenisice

Glumica Urša Raukar također se bavi ovim sportomGlumica Urša Raukar također se bavi ovim sportomNordijsko hodanje jedan je od sportova u najvećem usponu poslijednjih godina u svijetu jer predstavlja idelanu aktivnost za modernog čovjeka. Hodajući uz pomoć posebno dizajniranih štapova aktivira oko 90 posto mišića te se istovremeno osvježava um jer vježbač mora stalno paziti kuda se kreće.

Intenzitet hoda svatko može regulirati prema svojim sposobnostima i željema, može se prakticirati ljeti i zimi, na gotovo svim terenima, a jedina potrebna oprema su štapovi za nordijsko hodanje te dobre tenisice.

Nordijskim se hodanjem istovremeno jačaju i opuštaju mišići leđa, vrata i ramena što je izuzetno korisno s obzirom da večina ljudi svoj radni tjedan provodi zgrčeno sjedeći pred kopjutorom i tipkovnicom.

Nordijsko hodanje iz godine u godinu postaje sve popularniji sport i u Hrvatskoj, a jedna od prvih "nordijskih hodačica" u našoj zemlji je prof. kineziologije Silvija Zoković, koja se ovim sportom bavi već pet godina te redovito, svake srijede održava tečajeve u Maksimiru.

Detalje pročitajte u tiskanom izdanju Zdravog života!

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika