09.07.2010. / 13:51

Autor: Hina

Širenje u Aziji: Peugeot-Citroen najavio ulaganje u Kinu

Snažna potražnja za novim automobilima u Kini pomogla je Peugeot-Citroenu ostvariti rekordnu prodaju u prvoj polovici godine

Jean-Marc Gales iz PeugeotaJean-Marc Gales iz PeugeotaFrancuski Peugeot-Citroen potpisao je u petak s kineskom grupacijom Changan Automobile Group sporazum o osnivanju 935 milijuna eura vrijedne zajedničke tvrtke za proizvodnju malih automobila niske razine emisije štetnih plinova u Kini, priopćeno je iz te kompanije.

To zajedničko ulaganje, u kojemu će dvije strane imati jednake udjele, proizvodit će 200.000 automobila i motora godišnje u postrojenju u Shenzhenu, počevši od druge polovice 2012., priopćio je Peugeot-Citroen.

Francuski proizvođač automobila okreće se prilikama izvan Europe u potrazi za rastom. Državni Changan jedan je od najvećih kineskih proizvođača automobila.

Ulaganje će proizvoditi liniju Citroenovih DS automobila i razviti novu liniju automobila i manjih kamioneta. Sporazum predviđa početno ulaganje od 8,4 milijardi juana ili 935 milijuna eura, stoji nadalje u tom priopćenju.

Snažna potražnja za novim automobilima u Kini pomogla je Peugeot-Citroenu ostvariti rekordnu prodaju u prvoj polovici godine.

Taj je proizvođač popularnih automobila Peugeot 207 i Citroen C4 Picasso u srijedu priopćio da je u prvih šest mjeseci ove godine prodao ukupno 1,86 milijuna automobila i kamioneta, 17 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. U Kini je povećao prodaju za 49 posto.

Vezane vijesti

'Vlasnici se moraju pobrinuti za plaće'

'Vlasnici se moraju pobrinuti za plaće'

Ministar financija Slavko Linić rekao je danas da ga pri padu industrijske proizvodnje u Hrvatskoj posebno brinu proizvodnja naftnih derivata i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika