09.07.2010. / 16:16

Autor: Igor Koruga

Tattoo Jennifer Đawn- artistički projekt avangardne tematike

Putem odjevnih predmeta, fotografija i plesnog performansa izložba tematizira tetoviranje kao sociološki i kulturni fenomen u suvremenom društvu, u relaciji spram različitih pojava i funkcija koje je ono imalo i ima u raznim društvima i kulturama kroz povijest

U subotu, 10. srpnja u 12 sati u Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj 14 u Zagrebu otvara se izložba modnog dizajna TATTOO - Jennifer Đawn.
Izložba je zajednički multimedijalni projekt dviju modnih dizajnerica, uz suradnju fotografa (Robert Rajtić), koreografkinje (Andreja Široki) i svjetlosnih umjetnika Gordane i Zorislava Šojata. Putem odjevnih predmeta, fotografija i plesnog performansa izložba tematizira tetoviranje kao sociološki i kulturni fenomen u suvremenom društvu, u relaciji spram različitih pojava i funkcija koje je ono imalo i ima u raznim društvima i kulturama kroz povijest (rodne/spolne podjele, žrtva, ritual, bol, seksualnost...).

Motivi tetovaža replicirani su na izloženim odjevnim predmetima Jadranke Hlupić Dujmušić i Andrijane Subotić Pjajčik, fotografski tretirani u fotografijama Roberta Rajtića i interpretirani u mediju pokreta kroz performans u koreografiji Andreje Široki i izvedbi plesačice Nine Lilek. Ove raznorodne izričaje objedinjuje svjetlom oblikovani ambijent galerije u izvedbi Gordane i Zorislava Šojata.

Kustosica izložbe Željka Jelavić u predgovoru izložbi napisala je: "Radovima Tattoo - Jennifer Đawn autorice se poigravaju i propituju složene odnose prirodnog i konstruiranog, osobnog i zajedničkog, tradicionalnog i modernog, modnog dizajna u službi odijevanja i umjetničkog izraza, no najvažnija poruka glasi, kako kaže Jadranka Hlupić Dujmušić: „Stavljajući 'svoje naočale' u odnosu na svijet, slavimo tolerantan svijet želeći vjerovati da će pobjedničku srećku u lutriji života izvući oni koji pokušavaju vratiti čovječnost koju smo izgubili."

Izložba će se moći pogledati do 19. srpnja, radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom galerija zatvorena.

Fotogalerija

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika