11.07.2010. / 08:35

Autor: Hina

Rajko Grlić nagrađen na festivalu u Karlovym Varyma

Dvjema prestižnim nagradama, nagradom za najboljeg redatelja i nagradom Europa Cinemas Label, nagrađen je igrani film Rajka Grlića "Neka ostane među nama"

Film španjolskog redatelja Augustija Vile "La mosquitera" (Mreža za komarce) osvojio je u subotu Kristalni globus, glavnu nagradu 45. Međunarodnog filmskog festivala u Karlovym Rajko GrlićRajko GrlićVaryma. Glavna nagrada češkog filmskog festivala, poznatog po dobrom raspoloženju i velikom broju mladih posjetitelja, nosi i novčanu nagradu od 30.000 dolara.

Festival koji se nalazi u kategoriji najistaknutijih, poput onih u Cannesu, Berlinu i Tornotu, Kristalne globuse je dodijelio i ruskom redatelju Nikiti Mihalkovu i Juraju Herzu, redatelju rođenom u Slovačkoj, za njihov izvanredni doprinos svjetskoj kinematografiji

. Tijekom devetodnevnog festivala prikazano je više od 200 filmova u dvadesetak kategorija. U kategoriji Istočno od Zapada pobijedila je njemačko-francusko-švicarsko-rumunjska koprodukcija "Aurora" rumunjskog redatelja Cristija Puiua, dok je posebnu nagradu žirija osvojio "Kooky" češkog redatelja Jana Sveraka.

Dvjema prestižnim nagradama, nagradom za najboljeg redatelja i nagradom Europa Cinemas Label, nagrađen je igrani film Rajka Grlića "Neka ostane među nama".

Vezane vijesti

Filmu 'Nek ostane među nama' nagrade za najbolji film i za najboljeg glumca u...

Filmu 'Nek ostane među nama' nagrade za najbolji film i za najboljeg glumca u New Yorku

Dugometražni igrani film Rajka Grlića "Neka ostane među nama" osvojio je nagradu za najbolji film i nagradu za najboljeg glumca na 4. međunarodnom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika