Objavljeno u Nacionalu br. 765, 2010-07-13

Autor: Marko Biočina

IVAN ŠUKER OBJAVIO RAT POREZNIM VARALICAMA

Tko privatne troškove prikaže kao poslovne, platit će porez dvaput

IVAN ŠUKER je u reformu poreznog sustava
ugradio niz novih mjera koje sprečavaju manipulacije
i izbjegavanje plaćanja poreza na privatnu imovinuIVAN ŠUKER je u reformu poreznog sustava ugradio niz novih mjera koje sprečavaju manipulacije i izbjegavanje plaćanja poreza na privatnu imovinuHrvatski ministar financija Ivan Šuker uskoro će početi puno oštrije kažnjavati građane koji neuredno plaćaju ili manipuliraju s porezom. Naime, u sklopu nedavno predstavljenih izmjena hrvatskog poreznog sustava uvedeno je više novih pravila koja bi trebala spriječiti učestalu praksu da hrvatski poduzetnici koriste svoje tvrtke kako bi izbjegli plaćanje poreza na privatnu imovinu ili potrošnju.

Tako će, primjerice, ubuduće porezna uprava oštro kažnjavati pokušaje poduzetnika da svoje privatne troškove prikažu kao poslovne i tako izbjegnu plaćanje poreza. Tako će na svaki takav trošak u budućnosti porezna uprava obračunati 40 posto, prirez i obvezne doprinose i za sve to uvećati osnovicu poreza na dobit. Na taj način praktički je u hrvatski porezni sustav uvedena mogućnost dvostrukog oporezivanja jer će porezni obveznik plaćati porez po dvije osnove za jednu transakciju, što je dosad bilo oštro zabranjeno.

Vezane vijesti

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska je prodala 1,5 milijardi dolara vrijedne obveznice s rokom dospijeća za pet godina, uz prinos od 6,375 posto, javljaju strane novinske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika