14.07.2010. / 14:33

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Kladioničaru Anti Šapini blokirana 3,4 milijuna eura u Zagrebačkoj banci

Šapina je bio u središtu afere s namještanjem rezultata nogometnih utakmica u Njemačkoj prije pet godina, a na dvije godine i 11 mjeseci zatvora osuđen je nakon svjedočenja nogometnog suca Roberta Hoyzera

Ante ŠapinaAnte ŠapinaZagrebački Županijski sud blokirao je 3,4 milijuna eura s računa Ante Šapine, hrvatskog kladionirača iz Berlina koji je nakon jedne presude ponovno pod istragom njemačkih vlasti zbog namještanja nogometnih utakmica.

Račun u Zagrebačkoj banci blokiran je na zahtjev Općinskog suda u njemačkom Bochumu, gdje je lani pokrenuta nova istraga u kojoj je Šapina ponovno završio u zatvoru.

Iz njemačkog zahtjeva vidljivo je da se protiv Šapine i još četvorice vodi istraga zbog sumnje u profesionalnu prijevaru i pranje novca kojima se navodno domogao čak 3,4 milijuna eura.

Kako bi u slučaju da ga sud proglasi krivim osigurala naplatu štete Njemačka je zatražila da se s njegovog računa blokiraju sve kune i devize do iznosa od 3,4 milijuna eura.

Po odluci zagrebačkog Županijskog suda, koju je potpisao sudac Ratko Šćekić, "novac će se deponirati na poseban račun i čuvati do okončanja postupka, odnosno dok se ne steknu uvjeti za njegovo vraćanje".

Šapina je bio u središtu afere s namještanjem rezultata nogometnih utakmica u Njemačkoj prije pet godina, a na dvije godine i 11 mjeseci zatvora osuđen je nakon svjedočenja nogometnog suca Roberta Hoyzera. Nakon što su tužitelji u Bochumu prošle godine pokrenuli novu istragu, Šapina je u studenom ponovno završio iza rešetaka.

Po pisanju njemačkih medija, u posljednjem ga se slučaju tereti za namještanje više desetaka nogometnih utakmica u nekoliko europskih zemalja, među kojima i utakmice mladih reprezentacija Njemačke i San Marina.

Vezane vijesti

Sud u ponedjeljak razmatra optužnicu protiv Svilana

Sud u ponedjeljak razmatra optužnicu protiv Svilana

Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak će odlučivati o osnovanosti optužnice protiv direktora programa Nove TV Siniše Svilana kojega se tereti za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika