14.07.2010. / 23:56

Autor: Ana Smrečki

HSLS više nije parlamentarna stranka: I Đurđa Adlešič napušta Darinka Kosora

Nakon sastanka koji se tri sata odvijao iza zatvorenih vrata, Adlešič nije željela odgovarati na brojna novinarska pitanja

Darinko Kosor nije želio potvrditi informaciju da je i Đurđa Adlešič odlučila napustiti strankuDarinko Kosor nije želio potvrditi informaciju da je i Đurđa Adlešič odlučila napustiti strankuHSLS-u se dogodilo ono o čemu se ovih dana spekuliralo. Nakon što je šef te stranke Darinko Kosor odlučio napustiti vladajuću koaliciju, stvari su izmakle kontroli. Osim što su HSLS napustili gotovo svi članovi koji su u izvršnoj vlasti, čini se da je konačnu odluku donijela i nekadašnja šefica liberala Đurđa Adlešič. HRT doznaje da je odluku donijela na izvanrednom sastanku županijskog odbora HSLS-a u Bjelovaru.

Nakon sastanka koji se tri sata odvijao iza zatvorenih vrata, Adlešič nije željela odgovarati na brojna novinarska pitanja. Umjesto nje to je učinio potpredsjednik Izvršnog odbora bjelovarskog ogranka HSLS-a Josip Heged. On je iznio nešto drugačije zaključke, izmeđuostalog da Đurđa Adlešič za sada ostaje u stranci, ali da neće ići u Sabor.

Adlešič će proći kao i svi drugi

Nakon dramatične sjednice u Bjelovaru oglasio se i Darinko Kosor koji je gostovao u HRT-ovom Dnevniku 3. Turbulencije u stranci ga nimalo ne zabrinjavaju, te se pravda statistikom. Poručuje da je 12 tisuća ljudi ostalo u stranci, a da je samo njih deset otišlo. Zanimljivo, Kosor nije želio potvrditi informaciju da je i Đurđa Adlešič odlučila napustiti stranku.

«Onome tko okrene leđa stranci dogodit će se isto što se dogodilo i ostalim kolegama. Ne možete u stranci imati spavače, dobro je da su oni otišli kako bi HSLS bio jači. Svi zečići su izašli iz šume, a stranku čeka šest mjeseci konsolidacije», zaključio je Kosor koji u ovom trenutku smatra neumjesnim razgovarati o mogućim budućim koalicijama.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 15.07.10. 03:07

Ne pripadam ni jednoj stranci, jer ovakve kakve jesu izjednacavaju nas s jednopartijskim sistemima, a pogotovo imam puno zamjerki na HDZ. Medjutim, u ovom konkretnom slucaju mislim da je HSLS postupio krajnje nekorektno, sto ce u konacnici, u najgorem momentu za zemlju pokazati svoje veliko lice. No, dobro se ne pise ni liberalima, jer sad vec poznatim "izdajama" rekao bih po Budisinim naputcima , sjece se grana na kojoj se sjedi. Zivi bili pa vidili...


registracija
4/12/09

Timeless, 15.07.10. 07:57

Daaa , a nije im prvi puta :D


registracija
15/11/06

rimaz, 15.07.10. 09:09

Nešto najljepše u politici je biti jezičak na vagi. Očito da se D. Kosor malo preračunao. Nije HSLS bio to. To su bili igrači HSLS-a koji i sada igraju, a igrali su od kad su došli u HSLS.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika