17.07.2010. / 15:11

Autor: Hina

Kovačević: I Josipović je omogućio usvajanje nakaradnih prijedloga o Varšavskoj

"Treba jasno i javno reći da su zastupnici SDP-a - njih sedam koji su bili suzdržani u glasovanju predvođeni Ivom Josipovićem te zastupnici HDZ-a i HNS-a koji su ostali u dvorani omogućili donošenje GUP-a, a time i zahvate na Cvjetnom trgu i Varšavskoj"

Foto: Anto Magzan/PIXSELLFoto: Anto Magzan/PIXSELLBivši vijećnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Pero Kovačević ponukan, kako kaže, pokušajem bježanja SDP-a i HDZ-a i drugih političkih stranaka od odgovornosti za događaje u Varšavskoj, podsjeća da je prilikom glasovanja o GUP-u predlagao da se pitanje uređenja bloka uz Cvjetni trg prepusti neovisnom vanjskom povjerenstvu stručnjaka, što nije prihvaćeno. Kovačević ističe u današnjem priopćenju da je "htio spriječiti izglasavanje nakaradnih prijedloga kojima se pogodovalo privatnim interesima" i dodaje da je, kada nije prihvaćen njegov prijedlog da se donesu samo izmjene Generalnog urbanističkog plana - GUP-a koje nisu sporne, zajedno s trojicom vijećnika napustio sjednicu pozvavši i ostale da to učine.

"Treba jasno i javno reći da su zastupnici SDP-a - njih sedam koji su bili suzdržani u glasovanju predvođeni Ivom Josipovićem te zastupnici HDZ-a i HNS-a koji su ostali u dvorani omogućili donošenje GUP-a, a time i zahvate na Cvjetnom trgu i Varšavskoj. Naime, da su napustili dvoranu, srušili bismo kvorum i prisili gradonačelnika i Gradsko poglavarstvo da povuče prijedlog o uređenju Cvjetnog trga, ističe Kovačević. O slučaju Varšavska oglasila se i zagrebačka organizacija Socijalističke radničke partije Hrvatske (SRP) koja je najoštrije osudila policijsku represiju i nastavak građevinskih radova u Varšavskoj.

"Nas kao socijaliste ne čudi, ali duboko zabrinjava sve veća spremnost državnih institucija da i najgrubljim metodama štite interes privatnoga kapitala, i onda kada je on u sukobu sa zakonom i onda kada se krše ljudska prava", stoji u priopćenju SRP-a Zagreba koja u potpunosti podržava demonstrante i organizatore - aktiviste Prava na grad i Zelene akcije.

Vezane vijesti

SRP traži povrat zgrade bivše partijske škole u Kumrovcu

SRP traži povrat zgrade bivše partijske škole u Kumrovcu

Socijalistička radnička partija (SRP) traži povrat zgrade bivše Političke škole SKJ u Kumrovcu te isplatu naknade za njeno korištenje od 1990. godine… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika