20.07.2010. / 12:50

Autor: Ante Mihić

Inovativna rješenja za život u budućnosti

Studenti su trebali osmisliti inovativna dizajnerska rješenja kućanskih uređaja za život u budućnosti. Svoje radove finalisti ovogodišnjeg Design Laba prezentirati će u Londonu, a o konačnom pobjedniku odlučit će žiri sastavljen od poznatih svjetskih dizajnera

Skrivena kuhinjaSkrivena kuhinjaElectrolux Design Lab 2010, međunarodni natječaj za dizajn kućanskih uređaja budućnosti, došao je do svoje posljednje faze u kojoj je odabrano 8 finalista čiji su radovi pružili najkreativnija rješenja za učinkovit život u budućnosti.

Finalisti ovogodišnjeg Design laba, studenti su industrijskog dizajna iz osam zemalja diljem svijeta: Australije, Kine, Amerike, Indije, Irana, Rusije, Francuske i Švedske. Njihov zadatka ove godine bio je da osmisle na koji način će ljudi pripremati i čuvati hranu, prati rublje i posuđe u svojim domovima u 2050. godini.

U skladu s tim, studenti su trebali osmisliti inovativna dizajnerska rješenja kućanskih uređaja za život u budućnosti. Svoje radove finalisti ovogodišnjeg Design Laba prezentirati će u Londonu, a o konačnom pobjedniku odlučit će žiri sastavljen od poznatih svjetskih dizajnera.

Spuštena perilica rubljaSpuštena perilica rubljaPrva nagrada na Electrolux Design Labu 2010. iznosi iznosi 5.000 eura te šestomjesečno usavršavanje u jednom od Electroluxovih centara za globalni dizajn; druga nagrada iznosi 3.000 eura, a treća 2.000 eura. Od radova koji su najviše oduševili žiri u finalu se nalaze:

1. "Skrivena kuhinja", Daniel Dobrogorsky, Australia

2. "Puž" , Peter Alwin, India

3. "Modularna kuhinja - Elements", Matthew Gilbride, SAD

4. Hladnjak "Bio Robot", Yuriy Dmitriev, Rusia

5. "Ormar za čišćenje", Michael Edenius, Švedska

6. "Spuštena perilica rublja" Lichen Guo, China

7. "Vanjski hladnjak", Nicolas Hubert, Francuska

8. "Ekološki čistač", Ahi Andy Mohsen, Iran

Vezane vijesti

Slabija prodaja i skuplje sirovine nagrizle dobit Electroluxa

Slabija prodaja i skuplje sirovine nagrizle dobit Electroluxa

Švedski proizvođač bijele tehnike Electrolux priopćio je u srijedu da je u trećem tromjesečju 2010. zabilježio 15-postotni pad neto dobiti pod… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika