21.07.2010. / 20:13

Autor: Ana Smrečki

Karamarko poziva Milanovića na kavu pomirenja: Jamčim da Vlada ne naređuje policiji

Naglašava i da se rad policije uoči predizborne kampanje često stavlja u politički kontekst. Jamči da je policija digla profesionalnost na razinu, na kojoj se više iz Banskih dvora ne daju upute za rad pojedinim visokim policijskim dužnosnicima

Ministra Karamarko poručuje da ima potporu koalicijske VladeMinistra Karamarko poručuje da ima potporu koalicijske VladeNakon posljednjih događaja u slučaju Varšavska ministar Karamarko poručuje da nije ni pomišljao ponuditi svoj mandat na raspolaganje. Smatra da ima podršku premijerke Kosor i koalicijske Vlade kojoj je na čelu. Za Dnevnik Nove TV ocijenjuje i da je postupanje policije prema prosvjednicima bilo zakonito te da nije bilo ozlijeđenih. Pojašnjava da je to za njega bila delikatna akcija, te da je kao ministar svojim ljudima dao naputke kako se trebaju ponašati.

Onima koji i u buduće planiraju blokirati promet ili pak onima koji negiraju zakon poručuje da moraju biti spremni na slično postupanje policije. Na pitanje kako bi opisao njegov odnos s državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem, kao partnerski ili rivalitet, Karamarko je odgovorio da je njihova suradnja dobra.

Tko radi, taj i griješi

«Nikako kao rivalitet, jer rivalitet ne bi bio dobar i ne bi donosio rezultate. To je doista partnerska suradnja. Bajić je normalan i hrabar čovjek, a zajedno s policijom obavio je niz jakih poslova. Kad god dugo radite zajedno, onaj tko radi može i pogriješiti i mi svi skupa imamo razumijevanja za to», pojasnio je Karamarko.

Reagirao je prvi čovjek MUP-a i na nedavni istup u javnosti, koji je u medijima nakon odbacivanja kaznene prijave protiv SDP-ovog Tonina Picule ispao prilično nervozan. Poručuje da uopće nije bio nervozan, ali priznaje da je bio razočaran odlukama Općinskog državnog odvjetništva. Podsjetivši da je nadležan za rad policije u ovoj državi, ocijenio je njegova reakcija nakon okončanja cijelog postupka bila i više nego primjerena.

Milanovićeve izjave nazvao smećem

Karamarko nije mogao izbjeći temu zategnutih odnosa sa šefom oporbe Zoranom Milanovićem. Nakon što je jednu njegovu izjavu u slučaju Picula nazva 'smećem' danas se posipa pepelom. Cijeli je slučaj nazvao 'malom manifestacijom', poručivši da je nakon Milanovićevog cinizma i on morao uzvratiti istom mjerom.

«Htio sam poslati poruku da to nije primjeren način komunikacije dvoje ljudi koji žive i rade u politici i ja se nadam da više toga neće biti. Neću više tako komunicirati jer to nije moj stil. Jeste li me prije čuli da tako komuniciram?», zapitao je ministar, poručivši kako ne žali za izgovorenim, ali poručuje da bi mu bilo krivo da se takva komunikacija nastavi. Kako bi izgladili cijeli nesporazum, Milanovića je pozvao na kavu.

Rad policije dobiva politički predznak

Poručuje da se kao nestranački ministar u HDZ-ovoj Vladi ne mora nikome dokazivati. Ističe da je on u još boljoj poziciji, budući da nije opterećen politikom ili stranačkom stegom. Smatra da bi bilo bolje kada bi u državi oko krucijalnih problema imali konsenzus. Naglašava i da se rad policije uoči predizborne kampanje često stavlja u politički kontekst. Jamči da je policija digla profesionalnost na razinu, na kojoj se više iz Banskih dvora ne daju upute za rad pojedinim visokim policijskim dužnosnicima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
12/7/10

Ivandija, 21.07.10. 22:33

KARAMARKO DRZI I MILANOVICA U SACI-KARAMARKO ZNA ZA MILANOVICEVE CRNE POSLOVE I MILIONSKE UDJELE U RAZNIM FIRMAMA A I O KONTU KOJI SDP IMA VANI A NA NJEMU JE VISE STOTINA MILIJUNA EURA-provjereno:::::.......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika