23.07.2010. / 16:08

Autor: Dean Sinovčić

Slavna američka glumica Annette Bening stigla u Hrvatsku

Poznata američka glumica, supruga glumca Warrena Beatyja, koja je bila triput nominirana za Oscara, došla je na premijeru na poziv redateljice predstave Lenke Udovički s kojom je u rujnu prošle godine radila na predstavi 'Medeja' u Los Angelesu

Annette Bening sa suprugom Warrenom BeattyjemAnnette Bening sa suprugom Warrenom BeattyjemAnnette Bening, glumica koja je do sada tri puta bila nominirana za nagradu Oscar, poznata i kao supruga glumca Warrena Beattyja s kojim ima četvero djece, stigla je u Hrvatsku kako bi u petak uvečer na Brijunima prisustvovala premijeri predstave «Oluja» kazališta «Ulysses».

Annette Bening došla je na premijeru na poziv redateljice predstave Lenke Udovički s kojom je u rujnu prošle godine radila na predstavi «Medeja» u Los Angelesu. Za Lenku Udovički ta je predstava bila redateljski debi u Americi a Annette Bening glumila je glavnu ulogu.

Njih dvije upoznali su se nekoliko godina ranije tijekom jedne večere i odmah postale prijateljice. Kada su se drugi puta susrele, rekle su «idemo raditi nešto zajedno» a kada je Lenka Udovički predložila «Medeju» Annette Bening je isto trenutka prihvatila taj prijedlog.

«Pomislila sam da je Annette Bening luda kaa prihvaća ulogu u mojoj predsavi iako prije toga nije vidjela niti jedan moj rad. Jedino što sam joj prikazali bili su neki dijelovi mojih predstava, ali na hrvatskom jeziku. Nisam sigurna da bih ja, na njezinom mjestu, prihvatila tu ulogu koja se smatra jednom od najkompleksnijih uloga ikada napisanima za žene», izjavila je tada Lenka Udovički.

Rezultat je bila predstava koju je kritika popratila izvrsno, na trenutke i s euforičnim hvalospjevima, pa ne čudi što su se redateljica i glumica toliko zbližila da je Annette Bening prihvatila poziv da dođe na Brijune.

Annette Bening u predstavi Medeja koju je režirala Lenka UdovičkiAnnette Bening u predstavi Medeja koju je režirala Lenka UdovičkiGlumačka karijera Annette Bening doživjela je uspon prije 20 godina kada je glumila u filmu »Varalice» Stephena Frearsa i kada je prvi puta bila nominirana za Oscara. Godinu dana kasnije glumi u filmu «Bugsy» u kojem je glavnu ulogu imao Warren Beaty. Suradnja na filmu prerasla je u romansu, vjenčanje 1992. godine i rođenje prvog djeteta. Za nagradu Oscar bila je nominirana i 1999. godine za ulogu u filmu «Vrtlog života» gdje joj je partner bio Kevin Spacey, a treću nominaciju je dobila 2005. godine za ulogu u filmu «Being Julia».

Iako ima 52 godine, Annette Bening ne prestaje glumiti ni u kazalištu ni na filmu, njezin posljednji film «The Kids are Alright» o lezbijskom paru koji ima usvojeno dijete koje saznaje tko mu je otac, već je dobio odlične kritike i najavljuje se kao portencijalni kandidat za nagradu Oscar.

Vezane vijesti

Šerbedžija dotaciju Ministarstva kulture kazalištu Ulysses ocijenio mizernom

Šerbedžija dotaciju Ministarstva kulture kazalištu Ulysses ocijenio mizernom

Jedan od osnivača i umjetnički ravnatelj kazališta "Ulysses" Rade Šerbedžija ocijenio je danas na konferenciji za novinare na Brijunima da su… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 24.07.10. 04:39

Drago mi je da nam dolazi Annette Bening, koja je bila fascinantna u filmu "American Beauty", gdje ju je zaobisao Oscar, sto je zaista velika nepravda. Ipak, u krivo vrijeme, jer zlatni kipic je dopao Hilary Swank ("Boys never cry'), pa je opet bilo nekog smisla.Jer, "milijunasica" je cudo glume...
No, mene zanima gdje je g.Damir Radic i gdje mogu naci njegove, inace u Hrvatskoj najbolje filmske kritike. Zbog njega sam i prestao citati tiskano izdanje "Nacionala" ...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika