23.07.2010. / 22:39

Autor: Ana Smrečki

Banski dvori ignoriraju Facebook, Josipović ima već 40 tisuća obožavatelja

Iako je u Hrvatskoj gotovo svaki četvrti stanovnik na Facebooku, profil nema ni premijerka, ni jedan ministar u Banskim dvorima, a tako će, čini se ostati do daljnjega. Svoj profil za sada tek razmišlja otvoriti ministar obrane Branko Vukelić

Predsjednik Josipović je poput Obame počeo komunicirati s građanima preko Facebooka još za vrijeme predsjedničke kampanjePredsjednik Josipović je poput Obame počeo komunicirati s građanima preko Facebooka još za vrijeme predsjedničke kampanjeČak 500 milijuna. Toliko danas korisnika broji najpopularnija internetska mreža Facebook. On te brojke, na internetu nema ni jednog člana Vlade. Iako je u Hrvatskoj gotovo svaki četvrti stanovnik na Facebooku, profil nema ni premijerka, ni jedan ministar u Banskim dvorima, a tako će, čini se ostati do daljnjega. Svoj profil za sada tek razmišlja otvoriti ministar obrane Branko Vukelić, piše Jutarnji list.

Oporbenjaci aktivni na internetu

Pravdaju se nedostatkom vremena, poručujući pritom da im je draže komunicirati s javnošću preko glasnogovornika, priopćenja, mailom ili faksom. Za razliku od vladajućih, oporbenjaci su vrlo aktivni na internetu. Brojni SDP-ovci i HNS-ovci imaju svoje profile na Facebooku i Twitteru. Vrlo aktivan korisnik je i predsjednik Ivo Josipović, koji je poput Obame počeo komunicirati s građanima još za vrijeme predsjedničke kampanje, a danas ima 40 tisuća obožavatelja.

Obamu najviše vole

Američki predsjednik Barack Obama ima oko 11,2 milijuna fanova, što je najveći broj obožavatelja u svijetu. Od europskih političara najpopularniji je Nicolas Sarkozy, a najnegativniji Silvio Berlusconi. Više od 80 posto kompanija u svijetu tvrdi da im je upravo Facebook doveo nove kupce i partnere. Čini se da je nastupilo novo doba, a ako mu se svi skupa polako ne počnemo prilagođavati, moglo bi nam se dogoditi da nas pregazi vrijeme.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika