24.07.2010. / 15:14

Autor: Hina

Velika Zlatna Arena pripala filmu 'Neka ostane među nama' Rajka Grlića

Nagrada "Oktavijan" Hrvatskog društva filmskih kritičara u konkurenciji međunarodnog programa pripala je Romanu Polanskom za film "Pisac iz sjene", nacionalnog programa Neviju Marasoviću za film "The show must go on" te u konkurenciji manjinskih koprodukcija Jasmili Žbanić za film "Na putu"

Rajko GrlićRajko GrlićVelika Zlatna Arena za najbolji film 57. Festivala igranog filma u Puli ove je godine prema odluci ocjenjivačkog suda pripala filmu "Neka ostane među nama" redatelja Rajka Grlića, obznanjeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli Ocjenjivačkog suda Nacionalnog natjecateljskog programa.

U obrazloženju odluke navodi se kako je ovaj film, u produkciji Igora Aleksandera Nole, "najuspješnije oslikao krizu bračnih odnosa koji su dominirali programom ovogodišnjeg festivala".

Publika u Areni je pak nagradu "Zlatna vrata Pule" dodijelila filmu "Sedamdeset i dva dana" redatelja Danila Šerbedžije u produkciji Inter Filma iz Zagreba koji je od publike u Areni dobio najveću ocijenu: 4,59.

Film "Neka ostane među nama" dobio je još šest Zlatnih Arena i to za režiju Rajku Grliću, za najbolju sporednu žensku ulogu Kseniji Marinković za ulogu Marte, za kameru Slobodanu Trniniću, za glazbu Alfiju Kabilju i Alanu Bjelinskom, za scenografiju Ivi Hušnjaku dok je posebna Zlatna Arena za ton dodijeljena Srđanu Kurpjelu.

Filmu "Sedamdeset i dva dana" pripale su tri Zlatne Arene i to za najbolju glavnu mušku ulogu Rade Šerbedžiji za ulogu Mane, za najbolju sporednu mušku ulogu Bogdanu Dikliću za ulogu Joje, dok je posebna Zlatna Arena za masku dodijeljena Snježani Gorup.

Zlatna Arena za scenarij dodijeljena je Neviju Marasoviću za film "The show must go on" a tom je filmu pripala i posebna Zlatna Arena za specijalne efekte Tomislavu Vujinoviću i Aleksanderu Faraguni te Vjesnikova nagrada "Breza" redatelju Neviju Marasoviću za najboljeg debitanta.

Zlatna Arena za najbolju glavnu žensku ulogu dodijeljena je Mariji Škaričić za ulogu Mare u filmu "Majka asfalta" redatelja Dalibora Matanića, dok je Zlatna Arena za montažu pripala Mati Ilijiću za film "Šuma Summarum" redatelja Ivana Gorana Viteza. Istom filmu pripala je i Zlatna Arena za kostimografiju i to Zorani Meić.

U kategoriji sekcije manjinskih koprodukcija Nacionalnog programa Zlatna Arena za glavnu mušku ulogu pripala je Tonyju Grgi za ulogu Alena u filmu "Ostavljeni" Adisa Bakrača, za glavnu žensku ulogu pripala je Zrinki Cvitešić za ulogu Lune u filmu "Na putu" redateljice Jasmile Žbanić kojoj je pripala Zlatna Arena za režiju tog filma.

U konkurenciji međunarodnog programa Arena za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Sylviji Testud za ulogu Christine u filmu "Lourdes" redfateljice Jessice Hausner, za najboljeg redatelja dodijeljena je Bertrandu Tavernieru za film "Princeza Montpensier" dok je Arena za najbolji film pripala Roberu Enmussiju, Romanu Polanskom i Alaindu Sardeu producentima filma "Pisac iz sjene" redatelja Romana Polanskog.

Nagrada "Oktavijan" Hrvatskog društva filmskih kritičara u konkurenciji međunarodnog programa pripala je Romanu Polanskom za film "Pisac iz sjene", nacionalnog programa Neviju Marasoviću za film "The show must go on" te u konkurenciji manjinskih koprodukcija Jasmili Žbanić za film "Na putu".

Zlatne Arene i ostale nagrade bit će dobitnicima uručene večeras u Areni na svečanosti zatvaranja ovogodišnjeg 57. Festivala igranog filma.

Vezane vijesti

Voda koncesionarima

Voda koncesionarima

Prvi regionalni festival vode, kojeg je inicirala najveća regionalna izdavačka kuća Europa press holding, a organizirao Jutarnji list započeo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika