25.07.2010. / 10:12

Autor: Nacionalova redakcija

Ostoja nakon nagodbe s državom: 'Moglo je biti gore, a moglo je i bolje'

"Kad sam vidio što naši pregovarači s druge strane moraju riješiti, od procedura do političkih dogovora, mislim da je ova Vlada na čelu s premijerkom Kosor imala hrabrosti pa i znanje, da se na kraju postigne nagodba", kaže Ostoja

Darko OstojaDarko OstojaDarko Ostoja prvi čovjek SN Holdinga u petak je u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) potpisao nagodbu s državom, čime mu se vraća većinski paket dionica opatijskog hotelskog poduzeća Liburnia riviera hoteli (LRH).

U razgovoru za Novi list Ostoja kaže kako je umjereno zadovoljan, ali i umjereno nezadovoljan s nagodbom koju je dogovorio s državom jer "moglo je biti gore i moglo je biti bolje".

"No, u tome i jest bit nagodbe. Dogovor kojim su sve strane zadovoljne najbolji je kraj spora koji traje više od deset godina", kaže Ostoja te dodaje kako se SN Holding nagodbom odrekao trećine od onoga na što je polagao pravo, ali najavljuje i daljnje korake u poslovanju LRH-a.

"S predviđenim ulaganjima kojima težimo, Liburnia će još i zapošljavati nove ljude. Nagodba između HFP-a i SN Holdinga uklanja prepreke za ulaganja u turističke kapacitete LRH, čuva postojeća i stvara nova radna mjesta te šalje pozitivnu poruku drugim potencijalnim ulagačima u Hrvatsku", priča Ostoja za Novi list te dodaje kako je tijekom posljednjih pet godina tvrtka stagnirala te naglašava da LRH ima dobru upravu, ali usprkos tome, zbog ovog joj je spora bio blokiran razvoj i investicije.

Ostoja je demantirao i priče kako će LRH odmah biti prodan stranom ulagaču.

"Nikakvih Arapa i Rusa vezano za Liburniju nije bilo niti u naznakama! Sa Štrokom smo imali jedan predugovor, koji je ostao samo predugovor, dakle neispunjen. To je bilo prije više od dvije godine. On je imao neke ideje i prijedloge, dogovore s investitorima koji su nam se činili prihvatljivi, no na žalost došla je kriza i od svega toga nije se dogodilo ništa", kaže Darko Ostoja koji je na kraju pohvalio premijerku Jadranku Kosor jer je imala hrabrosti sklopiti nagodbu.

"Sve su dosadašnje presude bile u našu korist i na kraju bi, zasigurno, država trebala dati i platiti mnogo više. Spor između SN Holdinga i države bio je osobito složen, velik i dugotrajan. Mislim da su Vlada i HFP pokazali da imaju znanja i hrabrosti da ovako kompleksan slučaj riješe nagodbom. Kad sam vidio što naši pregovarači s druge strane moraju riješiti, od procedura do političkih dogovora, mislim da je ova Vlada na čelu s premijerkom Kosor imala hrabrosti pa i znanje, da se na kraju postigne nagodba. No, važno je reći da Vlada ovo nije učinila radi nas, nego radi sebe i Hrvatske", rekao je Ostoja za Novi list.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 25.07.10. 14:47

Majku vam jeb*m četničku nesposobnu, kaj niste tom ostoji (od kud li je pa taj opal) "prodali" i ostatak Hrvatske, a ne samo Opatiju?
Dajte vi idioti i izdajice iz Vlade i Sabora pojasnite nama stoki sitnog zuba kak ste to prodali Opatiju?
Od kud tom vašem pajtašu ostoji (je*o vas ostoja) novac s kojim je od vas idiota kupil Opatiju?
Ko je od vas dobil pinku i koliko?
Za koliku se to pinku prodaje Domovina?
Trebalo bi vas sve gamadi smrdljiva postreljati!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika