25.07.2010. / 21:21

Autor: Ana Smrečki

Ipak je istina: Nijemci optužuju Zorana Mamića i suce za lažiranje finala Kupa

Zoran Mamić već je bio u Njemačkoj na razgovoru, a navodno ga se optužuje da je zajedno sa sucima i kladioničarkom mafijom izrežirao finale Kupa 13. svibnja

Zoran Mamić Zoran Mamić Čini se da namještanje nogometnih utakmica ne završava policijskom akcijom Offsajd. Prema pisanju Sportskih novosti, pod povećalom njemačke policije je i Zoran Mamić. Pozvan je na razgovor zbog namještanja prve utakmice finala Kupa koju je Dinamo pobijedio rezultatom 3:0. Priča se da je o svemu već obaviješten i Hrvatski nogometni savez, koji kako javljaju mediji, dobro skriva sve dokaze.

Mamić vrijeđao Jelinića na HRT-u

Nacional je u siječnju ove godine donio ekskluzivnu informaciju o tome kako istražitelji Uefe za brojne namještaljke sumnjiče najvažnije ljude hrvatskog nogometa, među njima i Zdravka Mamića i Miroslava Blaževića. U temi objavljenoj na naslovnoj stranici Nacionala 19. siječnja, pod naslovom 'Blažević i Mamić pod sumnjom Uefe', navedeno je za koje se sve utakmice zanimaju Uefa i njemački istražitelji te činjenica da je o svemu obaviješteno hrvatsko Državno odvjetništvo. Nije naodmet spomenuti da je u sramnoj emisiji 'Otvoreno' Hrvatske televizije, koja je rađena povodom Nacionalova otkrića, Zdravko Mamić prostački vrijeđao Nacionalova novinara Berislava Jelinića, dok se glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola 'mudro' držao po strani, hineći neutralnost.

Šapina uplatio gotovo 1, 5 milijuna eura

Glavnu riječ u cijelom slučaju, navodno ipak ima Ante Šapina koji je na azijskim kladionica na utakmicu Diamo-Hajduk uplatio gotovo 1,5 milijuna eura. Priče o namještanju spomenute utakmice počele su odmah po završetku dvoboja, ali do danas nitko ništa nije pokrenuo na tu temu. Za rupe u suđenju zaslužan je sudac Bruno Marić koji je, prema mnogima nezasluženo isključio dva igrača Hajduka.

Prema informacijama koje su objavljene u Sportskim novostima, čelni ljudi Hrvatskog nogometnog saveza - prvenstveno Vlatko Marković i Zorislav Srebrić - znali su većinu podataka o namještanjima, no oni su se nastavili ponašati kao da se ništa nije dogodilo.

Muk na Maksimiru

Najnovije optužbe u Maksimiru za sada nitko ne želi komentirati, piše Jutarnji list. Zoran Mamić od četvrtka je na službenom putu u Brazilu, gdje traži pojačanje za Dinamo. Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić ne želi ulaziti u detalje, dok je glasnogvorniku Dinama Adi Kožulu mobitel isključen. Isto je i kod njegovih asistenata, te klupskog direktora Damira Vrbanovića.


Vezane vijesti

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a u splitskome Gradskom vijeću na današnjoj su zajedničkoj konferenciji za novinare optužili gradsku vlast i sadašnju upravu… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 25.07.10. 22:55

Aha, to je znači svrha HNL i hrvatskog kupa.
Da lopine mogu mažnjavati lovu na kladionici.
Uvijek mi je bilo čudno to igranje pred užom rodbinom na tribinama.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 26.07.10. 22:04

Da nije Njemackog pravosudja?To se moze zvati sa pravom, Pravna drzava.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika