26.07.2010. / 10:43

Autor: Nacionalova redakcija

Kerum u problemima: I banke mu okrenule leđa, jedini izlaz rasprodaja imovine

Osim tvrtke Kerum-ing sve ostale tvrtke su mu lani imale pad prihoda, a većina i gubitke. Budući da bankari više nisu široke ruke, ceh ostalih kompanija podmiruje trgovački lanac

Željko KerumŽeljko KerumŽeljko Kerum nikako da javno prizna kako već rasprodaje svoje poslovno carstva. Ustrajno ponavlja da "još nije odlučio no, moguće je da trgovinu prepusti Narodnom trgovačkom lancu" u kojem ima 25% udjela, iako je na svim Kerum trgovinama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji novi vlasnik Tomislav Mamić prije dva mjeseca stavio natpis Tommy.

O prodaji 13 trgovina u metropoli Kerum razgovara s Đurom Gavrilovićem, vlasnikom Dinove-Dione, dok će neke u Dalmaciji i zaleđu prepustiti Josipu Milaviću, vlasniku Studenca, piše Poslovni Dnevnik.

Kerum je zalutao u više djelatnosti od kojih bi ga hotelijerstvo moglo najskuplje stajati. Godine 2005. splitski je poduzetnik kupio hotel Marjan za 170 milijuna kuna, a govorio je da će u njega investirati još 130 milijuna eura.

U međuvremenu je već dva puta najavljivao otvaranje hotela koje bi se trebalo dogoditi krajem 2010, no hotel se pretvorio u 'rupu bez dna'. Navodno je na Kerumovo ukupno poslovanje utjecalo njegovo izbivanje iz tvrtke zbog bavljenja politikom, ali je i njegova bivša supruga Ankica uz Joker tražila i poveći iznos gotovine.

Da bi namaknuo sredstva Kerum je, tvrde upućeni, krenuo u rasprodaju. Pojedinim lokacijama srušio je cijenu na 60-70 posto vrijednosti. Na listi su mnoge nekretnine, među njima bivša tvornica Nada Dimić u Zagrebu, vile na Tuškancu, zemljišta na otocima.

Također, osim tvrtke Kerum-ing sve ostale tvrtke su mu lani imale pad prihoda, a većina i gubitke. Budući da bankari više nisu široke ruke, ceh ostalih kompanija podmiruje trgovački lanac.

Lani je dao 322 milijuna kuna kredita društvu Neva Kerum za Marjan. Dobavljačima je na izmaku 2009. dugovao 269,9 milijuna kuna (potraživao 53 milijuna), obveze po kreditima i leasingu iznosile su 918 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika