26.07.2010. / 12:47

Autor: Hina

SN Holding najavio ponudu za preuzimanje LRH

Ponudu će objaviti nakon što im Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) odobri zahtjev za to

Kristjan Staničić, LRHKristjan Staničić, LRHSN Holding, koji je krajem prošlog tjedna s Hrvatskim fondom za privatizaciju (HFP) sklopio Sporazum kojim je stekao 177.273 dionice Liburnia Riviera Hotela (LRH), pa nakon toga ima ukupno 61,13 posto dionica te hotelske kuće, najavio je danas da će u zakonskom roku objaviti ponudu za preuzimanje LRH.

SN Holding u informaciji o obvezi objave ponude za preuzimanje LRH koju je danas objavio na Zagrebačkoj burzi navodi da je 23. srpnja s HFP-om potpisao sporazum kojim je stekao 177.273 dionice LRH, a od mu je HFP odmah prenio 165.941 dionicu LRH. Preostalih 11.332 dionice HFP će prenijeti na SN Holding kad i ako se ispune odgodni uvjeti predviđenih sporazumom, stoji u obavijesti.

Prije sklapanja tog sporazuma SN Holding je imao 7.732 dionice LRH, pa nakon njegova sklapanja ima ukupno 185.005 dionica, što predstavlja 61,13 posto svih dionica s pravom glasa LRH.

Time je za SN Holding nastala i obveza objavljivanja ponude za preuzimanje svih dionica LRH.

SN Holding u tome ne djeluju zajednički ni s jednom fizičkom ili pravnom osobom, a ponudu za preuzimanje dionica LRH će, kako se navodi, objaviti "po prosječnoj cijeni izračunatoj kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveza za objavu te ponude".

Ponudu će objaviti nakon što im Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) odobri zahtjev za to.

Sporazum s HFP-om SN Holding je potpisao u petak, 23. srpnja, a nakon što je hrvatska Vlada odlučila na taj holding bez naknade prenijeti 165.941 dionicu, ili 54,83 posto dionica LRH s ciljem rješavanja svih sporova koji su u tijeku između SN Holdinga i HFP-a, a koji potječu još iz vremena kuponske privatizacije. Uz to, HFP će, kako je tada rečeno, SN Holdingu isplatiti i 162,1 milijun kuna koliko je taj Holding uplatio nakon sporazuma iz 2005. koji nije realiziran.

Time je između HFP-a i SN Holdinga zapravo postignuta nagodba za LRH, a nakon sklapanja sporazuma sa HFP-om SN Holding je postao većinski vlasnik te najveće kvarnerske hotelske kuće.

Hanfa je u četvrtak, 22. srpnja, zbog informacije da će Upravni odbor HFP-a biti informiran o aktivnostima u vezi pregovora HFP-a i SN Holdinga, privremeno, do danas u 10 sati, obustavila trgovanje dionicama SN Holdinga i LRH.

Nakon što je danas nastavljeno trgovanje dionica SN Holdinga zabilježila je visok rast cijene, oko 12 sati njome se trgovalo po cijeni od 205 kuna, što je rast cijene za oko 30 posto, a protrgovano ih je za nešto više od 1,1 milijun kuna.

Dionica pak LRH protrgovano je do podneva za oko 603 tisuće kuna, uz porast cijene za oko 4,5 posto, na 2.310 kuna.

Vezane vijesti

Turisti dolaze zbog mora a ne zbog hotela

Turisti dolaze zbog mora a ne zbog hotela

Ako je suditi po najavama europskih turističkih djelatnika, Hrvatsku očekuje rekordna turistička sezona. Najveći njemački turoperator TUI najavio je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika