Objavljeno u Nacionalu br. 767, 2010-07-27

Autor: Berislav Jelinić

Čobanković zaslužan za uspjeh pregovora s Ostojom

Petar ČobankovićPetar ČobankovićPetar Čobanković, predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju, najzaslužniji je za to što je Vlada postigla nagodbu s SN Holdingom Darka Ostoje oko afere Liburnia, koja je omogućila da SN Holding postane većinskim vlasnikom najstarije hrvatske turističke kuće Liburnia riviera hoteli. Čobanković je komplicirane pregovore s Ostojinim pravnim timom vodio vrlo spretno i strpljivo, a osobito je dobro surađivao s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

Čobanković je na vrijeme vrlo iscrpno informirao premijerku Jadranku Kosor, ona je pregovore podržala, pa se o nagodbi moglo razgovarati u mirnom ozračju. Postizanje nagodbe između Vlade i SN Holdinga uspjeh je i za tvrtku Magra, bivšeg ministra vanjskih poslova Mate Granića, koji je među zaslužnijima za to što je Ostoja pristao u nagodbi na znatne kompromise i odricanja u korist Grada Opatije.

Vezane vijesti

Nisam dogovorio zatvor

Nisam dogovorio zatvor

Bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković za Dnevnik 3 HTV-a demantirao je da ide po dogovoru u zatvor,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika