27.07.2010. / 10:07

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Uz plave kuverte otvoren 12. Motovun Film Festival!

Nakon svečanosti otvaranja prikazan je francuski film "U početku" redatelja Xaviera Giannolija a potom film Danila Šerbedžije "72 dana"

Uz kišu plavih koverti u ponedjeljak navečer otvoren je 12. Motovun Film Festival. Ceremonija otvaranja započela je uz motovunskog načelnika Slobodana Vugrineca i istarskog župana Ivana Jakovčića. Igor Mirković predstavio je Motovun Film Festival u brojkama, sti „teži" 94 filmova, od toga 58 dugometražnih iz 34 države tj. sa 6 kontinenata, te sveukupno 93 sati projekcija.

Već duga tradicija društvene angažiranosti Festivala bit će prisutna i u ovogodišnjem programu, u kojem će naglasak biti na kritici korupcije. Ovogodišnja zemlja partner Motovun film festivala je Slovenija te će se stoga svakodnevno u kinu "Bauer" prikazati jedno od ponajboljih ostvarenja slovenske kinematografije.

Posjetitelje je večeras pozdravio i načelnik općine Motovun Slobodan Vugrinec, koji je istaknuo kako su nakon sedam godina obnovljene motovunske zidine i to, ponajprije, zahvaljujući posjetiteljima koji su pohodili Festival, kao i Ministarstvu kulture.

Motovun će do petka pohoditi i cijenjeni filmaši iz svijeta i regije, između ostalih Pythonovac Terry Jones, britanski rock dokumentarist Julien Temple te rumunjski filmaš Razvan Radulescu.

Nakon svečanosti otvaranja prikazan je francuski film "U početku" redatelja Xaviera Giannolija a potom film Danila Šerbedžije "72 dana".

Vezane vijesti

'Goli i Bosi': Prodanović i Nobilo otvorili 14. Motovun Film Festival

'Goli i Bosi': Prodanović i Nobilo otvorili 14. Motovun Film Festival

Uz gole i bose volontere, te citiranje Zakona o javnom okupljanju, odvjetnici Anto Nobilo i Čedo Prodanović otvorili su 14. Motovun Film Festival!… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika