27.07.2010. / 16:15

Autor: Renato Baretić

Mamića u ustanovu zatvorenog tipa - da se odmori malo!

Moglo bi oboje sukreatora hrvatske vanjske politike zatražiti od FIFA-e i UEFA-e da našim klubovima i reprezentacijama zabrane bilo kakav inozemni nastup ili novi igrački transfer

Što da napravimo s tim nesretnim hrvatskim nogometom? Kako da se riješimo kriminala u njemu, i svih tih lajavih prevaranata, simulanata, mutikaša i jebača u zdrav mozak?

Za početak, moglo bi oboje sukreatora hrvatske vanjske politike zatražiti od FIFA-e i UEFA-e da našim klubovima i reprezentacijama zabrane bilo kakav inozemni nastup ili novi igrački transfer. Na dvije godine, ne više.

Onda, valjalo bi zabraniti dolazak publike na nogometne utakmice u cijeloj Hrvatskoj i u svim rangovima natjecanja. Na tri godine, ne više.

Potom, trebalo bi uredbom sa zakonskom snagom, a potom i zakonom, zabraniti svim kladionicama u Hrvatskoj da u ponudi imaju išta što ima ikakve veze s hrvatskim sportom, ne samo nogometom. Razmisliti, naravno, i o tome da se slično pravilo (barem za nogomet) primijeni i u svim kladionicama na svijetu. Na pet godina, ne više.

Zatim, trebalo bi provesti najveću istragu u povijesti hrvatske samostalnosti, pa pohapsiti i osuditi svu tu bagru koja nas za naš novac pravi budalama, bahati se i vrijeđa nam elementarnu inteligenciju. U prosjeku na po deset godina, ne više.

Ako ništa od toga ne pomogne, onda zabraniti igranje momčadskog natjecateljskog nogometa, bilo gdje u Hrvatskoj. Na jedanaest godina, ne više.

Ali, prije svega – osigurati Zdravku Mamiću miran život bez stresa, bez neprijatelja i bez ikoga tko bi mu tvrdio da nije najpametniji, najpošteniji, najljepši i najbogatiji u ovoj zemlji, za koju je toliko krvi i znoja prolio. U nekoj od za takve nadležnih ustanova zatvorenog tipa. Na dvadeset godina, ne manje.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

registracija
28/12/08

smokeonthewater, 27.07.10. 18:58

... pa nisi baš ni ti daleko od Mamića ... razlika je samo u tome što je Mamić uspješan u svom poslu a ti si treće razredno jednosmjerno piskaralo ... strava ...


registracija
27/7/09

columbo, 27.07.10. 20:42

Znam Renato, znam...Ovo je ono izvan onog paketa dobra sto nam danas zapljuskuje lice, ili nije!? "Nogometna i kosarkaska liga bile bi nam neusporedivo jace, ne bi bilo kladionica, ali rezultate bi nastimavao Velibor Dzarovski Dzaro..."
A svi ti muljatori onoga doba, ne samo u sportu dakako, samo su bebi zvecka u usporedbi s danasnjim maherima stvaranja i zivljenja boljeg zivota , pa htjeli ili ne, moramo uzdahnuti nad cinjenicom da je san o sreci visi nego sreca, zar ne?
Znam zvuci maliciozno i zlocesto, ali ne zamjerite mi Renato, jer mene nesto divno boli, pa htio ili ne, naviru sjecanja, i nikako da se iskobeljam iz proslosti...
Vas osobno vrlo cijenim, znate vec, i ondasnji zanos, (ta, ljudi smo), tumacim kao naivno posrtanje u magli zabluda ..."Nista majko spotakoh se o kamen, a vec sutra sve ce da zaraste..."


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika