27.07.2010. / 17:16

Autor: Hina

Potvrđeno: Majčina ljubav 'hrani samopouzdanje'

Čini se da zagrljaji, poljupci i drugi oblici iskazivanja ljubavi jačaju emocionalnu stabilnost. To su rezultati studije u kojoj je sudjelovalo 500 stanovnika američke savezne države Rhode Island koji su ispitivani i kao djeca i kao odrasli

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaAko ste u djetinjstvu bili obasipani majčinom ljubavlju i nježnošću, lakše ćete se kao odrasla osoba nositi sa stresom i životnim teškoćama, objavili su u utorak znanstvenici.

Čini se da zagrljaji, poljupci i drugi oblici iskazivanja ljubavi jačaju emocionalnu stabilnost. To su rezultati studije u kojoj je sudjelovalo 500 stanovnika američke savezne države Rhode Island koji su ispitivani i kao djeca i kao odrasli.

"Ključ je u sigurnoj vezi majka-dijete", piše u članku u časopisu Journal of Epidemiology and Community Health.

No, stručnjaci ističu kako je važno znati stati. Prezaštitnički odnos može biti agresivan i posramljujući, posebno kod veće djece. Jaka majčinska nježnost daje osjećaj sigurnosti i olakšava vezivanje s drugim ljudima, navodi autorica studije dr. Joanna Maselko. Ona ne samo da smanjuje eventualne probleme u životu, nego pomaže djeci da razviju društvene vještine koje će im biti od koristi u odrasloj dobi, kaže Maselko.

Vezane vijesti

Foto: Candice Swanepoel

Foto: Candice Swanepoel

'Anđelica' Candice Swanepoel pozirala je u seksi photoshootingu za Victoria's Secret. Poznata južnoafrička manekenka u dosadašnjoj karijeri je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika