28.07.2010. / 15:46

Autor: Hina

Suđenje za otmicu Ante Jelavića: Podignuta još jedna optužnica

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije podignulo je u srijedu optužnicu protiv Saše Savinovića, jednoga od petorice otmičara bivšeg člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ BiH Ante Jelavića, potvrđeno je iz službenog izvora.

Ante JelavićAnte JelavićTužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije podignulo je u srijedu optužnicu protiv Saše Savinovića, jednoga od petorice otmičara bivšeg člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ BiH Ante Jelavića, potvrđeno je iz službenog izvora.

"Optužnica je identična kao u Zagrebu i radi se o istom činjeničnom opisu. Savinović se tereti za kazneno djelo otmice, kao i ostali u ovom predmetu", rekao je za Hinu tužitelj Sead Đikić.

Optužnicu je Đikić dostavio Općinskom sudu u Konjicu na potvrđivanje.

Preko međunarodne pravne pomoći županijsko tužiteljstvo sa sjedištem u Mostaru je od hrvatskog pravosuđa dobilo službeni zahtjev da BiH preuzme kazneno gonjenje Savinovića.

Tužitelj je dodao da je sastavni dio optužnice protiv Savinovića i sudski spis koji je dostavljen iz Zagreba.

Pred Županijskim sudom u Zagrebu okončan je proces u kojem su bivši pripadnik Kažnjeničke bojne HVO-a Mario Miličević Baja, njegov sin Vlatko Miličević, te Vlado Ćurić Barun i Dalibor Prgoment osuđeni na ukupno 13,5 godina zatvora.

Antu Jelavića otelo je pet osoba u travnju 2009. na tržnici u Utrinama u središtu Zagreba. Otmičari su ga prevezli u BiH i zatočili u obiteljsku kuću Vlade Ćurića Baruna. Jelavić se, prema osobnom kazivanju medijima, nakon dvodnevne otmice uspio osloboditi i pobjeći otmičarima.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika