29.07.2010. / 11:22

Autor: Hina

Otkazana glavna skupština Liburnia Riviera Hotela

Skupština je otkazana jer dva dioničara koji imaju gotovo 80 posto temeljnog kapitala ne bi mogla imati pravo glasa, pa skupština dioničara ne bi mogla donijeti valjane odluke

Kristjan StaničićKristjan StaničićGlavna skupština Liburnia Riviera Hotela (LRH), koja se trebala održati 30. srpnja, je otkazana, objavila je Uprava LRH na Zagrebačkoj burzi objašnjavajući da dva dioničara, Nova Liburnija i SN Holding, na toj skupštini ne bi mogli ostvarivati pravo glasa iz ukupno 79,84 posto temeljnog kapitala pa je izvjesno da skupština ne bi imala kvorum i ne bi mogla donositi valjane odluke.

Naime, SN Holding je imatelj ukupno 57,39 posto dionica, od čega je 54,83 posto u depozitorij Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD) upisano nakon isteka Statutom propisanog roka za ostvarivanje prava glasa na skupštini.

U objašnjenju navodi kako je u povodu današnjeg zahtjeva SN Holdinga i temeljem uvida u depozitorij Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD) utvrdila da Nova Liburnija (koja ima 25 posto plus jednu dionicu) i SN Holding ne mogu ostvarivati prava glasa iz ukupno 79,84 posto temeljnog kapitala, zbog čega je izvjesno da Glavna skupština zakazana za 30. srpnja neće imati kvorum i neće moći donositi valjane odluke.

SN Holding je većinski paket dionica LRH stekao krajem prošlog tjedna, u petak, 23. srpnja kada je, nakon odluke hrvatske Vlade, s Hrvatskim fondom za privatizaciju (HFP) sklopio Sporazum kojim je stekao ukupno 177.273 dionice LRH, a HFP mu je odmah prenio 165.941 dionicu, dok će mu preostalih 11.332 dionice biti prenijeto kada se i ako se ispune odgodni uvjeti predviđeni sporazumom.

Kraj prošlog tjedna bio je ujedno i zadnji dan za upis u depozitorij SKDD za ostvarivanje prava sudjelovanja i korištenja prava glasa na skupštini sazvanoj za 30. srpnja, s obzirom da to pravo imaju dioničari upisani u depozitoriju sedam dana prije održavanja glavne skupštine.

Kako je upis dionica koje je sporazumom HFP prenio SN Holdingu izvršen kasnije, tako ni najveći pojedinačni dioničar opatijske hotelsko-turističke tvrtke ne bi mogao ostvariti prava glasa na temelju tih dionica.

Do kraja prošlog tjedna SN Holding je u LRH imao 2,55 posto dionica, a po najnovijim podacima SKDD sada ima 173.673 dionice ili 57,39 posto dionica LRH, tvrtka koju je osnovao Grad Opatija Nova Liburnija ima 75.661 dionicu ili 25 posto plus jednu dionicu, HFP ima 11.332 dionice ili 3,74 posto, a udjeli svih ostalih dioničara su ispod jedan posto.

Vezane vijesti

Šef Plive među nezadovoljnim dioničarima opatijske Liburnije

Šef Plive među nezadovoljnim dioničarima opatijske Liburnije

Nakon što je uspješno riješen dugogodišnji spor između države i SN Holdinga, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga odobrila je SN Holdingu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika