29.07.2010. / 11:38

Autor: Hina

Dobit Vise nadmašila očekivanja

"Visa je ostvarila solidne financijske rezultate tijekom trećeg fiskalnog tromjesečja zahvaljujući nastavljenom rastu prekograničnih transakcija i njihovog ukupnog volumena", kazao je predsjednik i izvršni direktor Vise Joseph Saunders

Joseph SaundersJoseph SaundersDobit kartične kuće Visa u prethodnom tromjesečju premašila je očekivanja zahvaljujući većem broju potrošača koji su obavljali platne transakcije karticama, priopćeno je u srijedu iz te tvrtke.

U trećem fiskalnom tromjesečju zaključno s 30. lipnja kompanija s najvećom mrežom kreditnih i debitnih kartica u svijetu ostvarila je neto dobit od 716 milijuna dolara, u usporedbi sa 729 milijuna dolara u istom razdoblju lani.

Prihodi su porasli za 23 posto na 2,0 milijarde dolara.

"Visa je ostvarila solidne financijske rezultate tijekom trećeg fiskalnog tromjesečja zahvaljujući nastavljenom rastu prekograničnih transakcija i njihovog ukupnog volumena", kazao je predsjednik i izvršni direktor Vise Joseph Saunders.

Tako je obujam prekograničnih transakcija porastao za 17 posto dok je obujam ukupnih obrađenih transakcija uvećan za 14 posto na 11,7 milijardi dolara.

U kompaniji navode da se sada 70 posto transakcija objavlja kreditnim i debitnim karticama, ističući da je u SAD-u upotreba debitnih kartica u proteklom tromjesečju porasla za 14 posto na 352 milijarde dolara. Transakcije kreditnim karticama proteklih su tromjesečja bile u padu da bi u najnovijem blago porasle, za 2,2 posto na 214 milijardi dolara.

U ostatku svijeta upotreba debitnih kartica porasla je za 24 posto na 383 milijarde dolara dok je obujam transakcija kreditnim karticama poskočio za 19 posto 320 milijardi dolara.

"U preostalom dijelu naše fiskalne 2010. godine bit ćemo i dalje usredotočeni na održavanje snažnih financijskih rezultata i na discipliniranu kontrolu troškova".

Konkurentska kompanija MasterCard objavit će rezultate za prošlo tromjesečje 3. kolovoza.

Vezane vijesti

Sedam smrtnih kartičnih grijeha

Sedam smrtnih kartičnih grijeha

Kreditne kartica mogu biti izvrsna stvar ili totalna katastrofa, ovisno o tome kako je vlasnik upotrebljava. Iako vjerojatno nećete u pakao počinite… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika