29.07.2010. / 15:34

Autor: Hina

Lino Červar napustio hrvatsku reprezentaciju

Vodstvo Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) i Červar posljednjih su mjeseci pregovarali oko produženja ugovora i nastavka suradnje, no nisu uspjeli postići dogovor

Lino ČervarLino ČervarNakon što je osam godina vodio hrvatsku rukometnu reprezentaciju i osvojio šest medalja na velikim natjecanjima Lino Červar napušta hrvatsko kormilo.

Vodstvo Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) i Červar posljednjih su mjeseci pregovarali oko produženja ugovora i nastavka suradnje, no nisu uspjeli postići dogovor.

Červar je odlazak s hrvatskog kormila obrazložio obvezama u makedonskom Metalurgu kojeg vodi od prošle godine. Červar je ostavku ponudio i tijekom Europskog prvenstva u Austriji početkom ove godine, no ubrzo se predomislio. Međutim, čini se kako ovoga puta misli ozbiljno. To i potvrđuje izvanredna novinska konferencija koju je vodstvo HRS-a sazvalo za danas u 17 sati.

Červar je reprezentaciju preuzeo 2002. godine, a pod njegovim vodstvom osvojeno je šest medalja na velikim natjecanjima što će biti teško ponoviti. U Červarovoj riznici su zlato sa Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine, zlato sa SP-a u Potugalu 2003. godine, dva druga mjesta na svjetskim prvenstvima 2005. u Tunisu i 2009. u Hrvatskoj, te dva druga mjesta na europskim prvenstvima 2008. u Norveškoj i 2010. u Austriji.

Vezane vijesti

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Hrvatske rukometašice izborile su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Naše su djevojke u odlučujućem susretu za odlazak na Igre u Guadalajari… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika