29.07.2010. / 22:33

Autor: Ana Smrečki

Propali pregovori: Sindikati opet nisu postigli kompromis oko kolektivnog ugovora

Sindikati su naknadno pristali na kompromisno rješenje od tri godine, no od dogovora ipak ništa. Sve je puklo na članku koji se odnosi na vrijeme i način raskidanja kolektivnog ugovora

Socijalni partneri pokušali su usuglasiti stavove kasnim sastankom u Banskim dvorimaSocijalni partneri pokušali su usuglasiti stavove kasnim sastankom u Banskim dvorimaIako je dogovor vladajućih i sindikata na temu kolektivnog ugovora za javne službenike i namještenike bio na vidiku, kompromis još nije postignut. Ugovor istječe u subotu, pa su socijalni partneri pokušali usuglasiti stavove kasnim sastankom u Banskim dvorima. No, s Markovog trga svi su otišli nezadovoljni. HRT javlja da se glavnina pregovora odnosila na produljenje kolektivnog ugovora za još četiri godine.

Sindikati pristali na tri godine

Sindikati su se zauzvrat trebali odreći ovogodišnjih božićnica. Vlada na tu opciju na kraju nije pristala, već je ponudila trogodišnji kolektivni ugovor. Sindikati su naknadno pristali na kompromisno rješenje od tri godine, no od dogovora ipak ništa. Sve je puklo na članku koji se odnosi na vrijeme i način raskidanja kolektivnog ugovora.

Bez obzira na večerašnji neuspjeh, i jedna i druga strana poručuju da je 'jutro pametnije od večeri'. Što će se dogoditi sa sporazumom, pokazat će vrijeme, no ipak se nadaju da će se pregovori nastaviti u što skorije vrijeme. To je, zaključuju sindikati nastavak socijalnog dijaloga koji je i dogovoren s predstavnicima GSV-a.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 29.07.10. 22:59

ne dajte se bandi lopovskoj korumpiranoj


registracija
6/10/09

pfefer, 30.07.10. 09:32

slažem se i još neradničkom


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika