30.07.2010. / 21:45

Autor: Ana Smrečki

HEP ne odustaje od poskupljenja struje: Vladi opet šalju zahtjev za većim cijenama

Hrvatska elektroprivreda tražila je poskupljenje, jer se prema odluci Vlade do 2020. godine u nove elektroenergetske objekte mora uložiti tri milijarde eura. Kako bi uopće dobili milijardu eura kredita, moraju imati milijardu kuna dobiti

U HEP-u od viših cijena ne odustaju, a Vladi će ponovno poslati zahtjev za poskupljenjem struje U HEP-u od viših cijena ne odustaju, a Vladi će ponovno poslati zahtjev za poskupljenjem struje Odbijenica iz Banskih dvora nije obeshrabrila HEP-ovce da ponovno počnu razmišljati o poskupljenju struje. Od većih cijena ne odustaju, a Vladi će ponovno poslati zahtjev za poskupljenjem struje kada se, kako kažu za to stvore uvjeti, piše Večernji list. Već neko vrijeme slušamo najave o mogućem rastu cijena od 10 do 17 posto.

HER-a je odobrila 10 posto, no premijerka Kosor je to odbila, jer je HEP u prvom tromjesečju imao dobit od gotovo milijardu kuna, te je riješio sve obveze prema dobavljačima. Oni pak poručuju da nisu dobili nikakvu službenu obavijest iz Banskih dvora, te da istodobno nizom mjera nastoje racionalizirati poslovanje.

Čeka nas vruća jesen

Hrvatska elektroprivreda tražila je poskupljenje, jer se prema odluci Vlade do 2020. godine u nove elektroenergetske objekte mora uložiti tri milijarde eura. Kako bi uopće dobili milijardu eura kredita, moraju imati milijardu kuna dobiti. S obzirom na to da im je povećanje cijene struje odbijeno, iz HEP-a poručuju da će investicijski ciklus sada trajati i dulje.

Pravdaju se i s ostalim zemljama u okruženju u kojima malo tko plaća struju ovako jeftino. U usporedbi s ostalim zemljama, nižu cijenu plaćaju samo Francuzi, Srbi, Slovenci i Bugari. Čak je i sama premijerka isticala slične primjere, često najavljujući da nas očekuje znatno poskupljenje električne energije. Srećom, cijene za sada nisu porasle, no čini se da nas zaista čeka vruća jesen.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 31.07.10. 12:03

Treba ovu gamad iz KREDEZEA odjebati na jesen kako bi krenuli na vrijeme oporavak od njih.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika