01.08.2010. / 21:42

Autor: Hina

Hombach: Jugoistočna Europa nije tržište budućnosti za WAZ

Koncern sa sjedištem u Essenu kani prodati svoje udjele u Srbiji i Rumunjskoj do konca godine

Bodo HombachBodo HombachNjemački medijski koncern WAZ, koji je već najavio skoro povlačenje iz Srbije, planira se potpuno povući iz jugoistočne Europe, objavio je njegov direktor Bodo Hombach u dnevnom listu Handelsblatt od ponedjeljka.

"Jugoistočna Europa nije za nas tržište budućnosti", rekao je za njemački gospodarski list, po dijelu razgovora objavljenom u nedjelju. "Ne želimo se ondje učvrstiti".

Ipak "spremni smo za prodaju u jugoistočnoj Europi jedino kad se za to stvore povoljni uvjeti", dodao je bivši izaslanik Europske unije za Balkan.

"Možemo, ali i ne moramo prodavati. Budući da smo slobodni u odluci, učinit ćemo to samo ako bude isplativo", rekao je Hombach.

Koncern sa sjedištem u Essenu kani prodati svoje udjele u Srbiji i Rumunjskoj do konca godine, dodaje list, ali se izravno ne poziva na Hombacha.

Koncern WAZ koji u Njemačkoj izdaje istoimeni regionalni dnevnik, već je petnaest godina snažno učvršćen u jugoistočnoj Europi, a sudjeluje u medijskom tržištu u Hrvatskoj, Bugarskoj, Makedoniji i Mađarskoj.

Sredinom lipnja najavio je odlazak iz Srbije, gdje posjeduje 50 posto uglednog srbijanskog dnevnika Politike, zbog poslovnog neslaganja sa srbijanskim partnerom.

Vezane vijesti

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Britanskog premijera Davida Camerona u idući četvrtak će saslušati povjerenstvo koje istražuje povezanost medija i vlasti, nakon skandala zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika