02.08.2010. / 16:45

Autor: Anđelka Subašić

Mjesečna astroprognoza: Smrt lidera zemlje Trećeg svijeta

Poznata astrologinja Anđelka Subašić najavljuje mjesec koji će obilježiti ekološki incident s eksplozijom, problem među znanstvenicima. Očekuju se neugodne vijesti iz inozemstva i međunarodnih sudskih institucija (arbitraža, Haag), crkvenih autoriteta, a lako se može dogoditi problem nekom od stranih dužnosnika ili diplomata

Anđelka SubašićAnđelka SubašićNa globalnom svjetskom planu slijedi još jedna runda promjene političkog poretka i snaga tj. manje zemlje se žele osamostaliti i to zemlje koje su bogate rudama i mineralima. Na njima se lome interesi velikih zemalja. Mars između 180° i 210° ekliptike često donese vojnu intervenciju. Naglašeni fanatizam i isključivost iznjedre terorističke akcije i prijetnje.

Nitko nije sklon dogovoru i kompromisu pa se razvrgavaju savezi, partnerstva poslovna i intimna (pucaju brakovi i partnerstva običnih ljudi i političkih moćnika). Smrt jednog od lidera zemalja trećeg svijeta otvoriti će mogućnost promjena ali i nemira. U drugoj polovici mjeseca svijet će napustiti poznata osoba iz domene umjetnosti i to najvjerojatnije filmske. Od 20. kolovoza kreće Merkur u usporeno kretanje pa će se ponavljati neke teme koje nismo dovršili, poteškoće u prometu i komunkacijama, s tehnologijama, Internetom. (više o njegovom utjecaju pročitajte u rubrici ''tekstovi i eseji'' na www.andelkasubasic.com).

U našoj zemlji imati ćemo ekološki incident s eksplozijom, problem među znanstvenicima. Očekuju se neugodne vijesti iz inozemstva i međunarodnih sudskih institucija (arbitraža, Haag), crkvenih autoriteta, a lako se može dogoditi problem nekom od stranih dužnosnika ili diplomata kod nas (možda na odmoru).

Treći dan kolovoza je vrlo napet. Zatim slijede 08.08, pa mlađak 10.08, a zatim 16.08, pa 20/21.08 i na kraju 24.08 (puni mjesec). Navedenih datuma nemojte se izlagati velikim naporima, budite pažljivi u komunikaciji i u vožnji i ne ulazite u rizike. Odluke koje donesete mogle bi promijeniti više od onoga što želite u vašim životima. Ako ste pak prisiljeni djelovati znajte da ste uskočili na jednosmjernu brzu cestu velikih promjena i ''čišćenja prašine ispod tepiha''.

Japan, Australija, Velika Britanija, Francuska i Španjolska izložene su utjecaju mladog mjeseca 10.kolovoza (demonstracije, nemiri, problemi osoba koje su vođe).
Indonezija, Turska, Irak, Iran, Afganistan, Kirgistan i okolne zemlje izložene su utjecaju punog mjeseca 24.kolovoza (nepogode, stradanja ljudi).

Prošla je prva polovica 2010. godine. Osvrnuti ću se na godišnju prognozu i ono što se je do sada ostvarilo:

1. ''Plutonov aspekat sa Saturnom u 2010 označava godinu krize autoriteta u svijetu. Padaju mitovi i padaju administracije. Svjedočiti ćemo ostavkama, vojnim udarima, padanju vlada, smrti i bolestima autoriteta. Na žalost puno je agresije. Na globalnom planu mijenja se odnos snaga velikih i malih zemalja. ''

Prisjetimo se stradanja cijele vlade Poljske, ostavki premijera Irske, krizi u Grčkoj... biti će toga još.

2. ''Od ožujka do svibnja vladati će pozitivna i optimistična atmosfera sa osjećajem da smo dio svijeta. Tome će pridonijeti sporazum sa Slovenijom. Pozitivan je i odnos sa sudom u Hagu.'' Riješena je deblokada pregovora od strane Slovenije.

Riješen je problem topničkih dnevnika sa sudom u Haagu.

3. ''U svibnju slijedi iznenadno imenovanje novog ministra ili podpredsjednika vlade.''

Saznali smo da ministar Šimonović odlazi u UN.

4. ''Tranzit Jupitera i Urana ukazuje da je najproblematičnije i najstresnije područje ljudskih resursa, jer je kvalitetan politički kadar nedostatan a pojedinci se bore isključivo za osobne interese. Oporba će ojačati svoj utjecaj i u mnogim slučajevima uspjeti promijeniti odluke Vlade. Kompanije pod državnom upravom mijenjati će kadrove a neke će se morati i ugasiti. Postoji mogućnost pozitivnih rješenja za brodogradnju, ako se dobro odredi tajming.''

Kadrovi se mijenjaju u tvrtkama sa državnom upravom HEP, Podravka, HAC..., a brodogradnja je ipak krenula nekim korakom naprijed.

5. ''Konfuzno je i dalje u sektoru prometa (pomorski, željeznički, zračni), obrazovanja i u medijima (posebno javnoj televiziji). Smjene kadrova neće rješavati stvari do kraja. Neke bolnice će biti pred zatvaranjem.''

Prisjetimo se konfuzija sa državnom maturom, problema sa zračnim prometom, štrajka stjuardesa i pilota, smjene na HRT koje nisu riješile probleme. A prijetnje da se bolnice zatvaraju ili politički rečeno ''spajaju'' se ostvaruju.

6. Slovenija i Hrvatska: ''Odnosi dviju zemalja u 2010 godini biti će znatno bolji nego u 2009. U prvoj polovici godine biti će gotovo idilično. Problemi nastaju u drugoj polovici godine, a posljedica su općeg trenda krize autoriteta, zatim prijedloga arbitražne skupine i sl. Slovenija ima cijelu 2010 godinu pozitivne trendove, a to znači i ugodnije ponašanje nego u zadnje dvije godine".

Vezane vijesti

Mjesečna astroprognoza: Još jedan ministar će dobiti 'pedalu'

Mjesečna astroprognoza: Još jedan ministar će dobiti 'pedalu'

U svijetu se nastavljaju nemiri. Lančanom reakcijom oni se proširuju i na Libiju, dijelove Egipta, pa prema jugu Afričkog kontinenta. Osim političkih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika