Objavljeno u Nacionalu br. 768, 2010-08-03

Autor: Martina Čizmić

APPLEOVA TEHNOLOGIJA ZA DOKOLICU

16 iPhone aplikacija za ugodan ljetni odmor

Zahvaljujući stotinama tisuća različitih programa iPhone više nije samo mobilni telefon, nego uređaj koji vam može uljepšati putovanje ili godišnji odmor

TVORAC ČUDESNOG
TELEFONA Čelni čovjek Applea Steve Jobs, uz iPhone, stvorio je
i tržište mobilnih aplikacija vrijedno stotine milijuna
dolara godišnjeTVORAC ČUDESNOG TELEFONA Čelni čovjek Applea Steve Jobs, uz iPhone, stvorio je i tržište mobilnih aplikacija vrijedno stotine milijuna dolara godišnjeAppleov iPhone je od svog pojavljivanja na tržištu uvijek bio “više od običnog mobilnog telefona”. Osim što je predstavio neke nove tehnologije koje su kasnije postale uobičajene u mobilnim telefonima, pozornost je privukao i čitavim morem aplikacija koje je moguće instalirati na iPhone i tako ga prilagoditi potrebama svakog pojedinog korisnika. Od predstavljanja prvog iPhonea 2008. godine pa do danas u svijetu je prodano više od 52 milijuna primjeraka, a sa svakom novom verzijom sve je više onih koji su spremni čekati satima u redu pred trgovinom ne bi li bili među prvima koji će ga imati.


IAKO JE Apple prodajom iPhonea postavio nove rekorde u svijetu, najveći izvor zarade upravo je App Store, odnosno prodaja aplikacija. Prema posljednjim podacima, od pokretanja App Storea u svibnju 2008. godine do danas prodano je i preuzeto više od 5 milijardi aplikacija, što je Appleu donijelo zaradu veću od milijardu dolara. Trenutačno je u ponudi više od 237 tisuća različitih aplikacija, od kojih je otprilike trećina u potpunosti besplatna. Inače, aplikacije se prodaju i po cijeni od tisuću dolara, no prosječna je cijena oko 2,5 dolara. Među tisućama aplikacija koje se prodaju svakog dana, najtraženije su one pomoću kojih se mogu kupovati i čitati digitalne knjige na iPhoneu. Naravno, na drugom se mjestu nalaze igre, dok su treće mjesto zauzele aplikacije koje služe za zabavu korisnika.

Inače, jednu od najprodavanijih igrica, “Doodle Jump”, osmislili su dvojica Zagrepčana koji žive i rade u New Yorku. Kako bismo vam olakšali ljeto, odabrali smo 16 aplikacija koje će vaš iPhone pretvoriti u osobnog trenera, ručnu svjetiljku ili pak uređaj za tjeranje komaraca. Sve što vam treba za bezbrižno ljetovanje negdje na obali ili miran ostanak u pustom gradu. Na vama je da odaberete, uzmete svoj iPhone u ruke i krenete u pustolovinu.

Vezane vijesti

Dosje FBI-ja dovodi u pitanje poštenje i moral Stevea Jobsa

Dosje FBI-ja dovodi u pitanje poštenje i moral Stevea Jobsa

Dosje FBI-ja o Steveu Jobsu, koji je u četvrtak i javno objavljen, pokazuje da je on bio čovjek kojeg se moralo poštovati kao inovatora, ali su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika