03.08.2010. / 14:00

Autor: Renato Baretić

Branitelji odgovaraju: 'H&M-om do blagostanja – hvala Tomi Horvatinčiću'

Malo je kad Hrvatska bila ponižena kao onog dana kad je Tomo Horvatinčić ponosno obrubio Cvjetni trg ogromnim transparentom sa zahvalom braniteljima. Hrvatska je tog dana popila zidarsku šamarčinu, a branitelji, bogme, i mastan hračak u lice

Knin, Drniš, Korenica, Turanj, Glina, Slunj, Sunja, Kijevo, Otavice, Kistanje, Đevrske... sve su to mjesta u čijim strogim centrima, znamo svi, Tomo Horvatinčić gradi svoje velebne stambeno-poslovne komplekse i megagaraže u pješačkim zonama, sve su to redom mjesta oslobođena u "Oluji", bez koje naš dobrotvor Tomo ne bi mogao ni prismrditi svim tim turboatraktivnim lokacijama, a kamoli zazidavati balkone susjednim Hrvatima...

Ali ne, nije on svoj megatransparent i turbozastavetinu izvjesio (pardon, nije on, nego njegovi radnici i kooperanti, spontano i dostojanstveno) ni na jednom od tih perspektivnih, inovativnih i urbano-osvježavajućih gradilišta, nego samo u Zagrebu, na Cvjetnom trgu, koji je "Oluju" osjetio tek kad je završila.

Crni Tomo, pa zašto? Zar se sramiš svojih obnoviteljskih i dobrotvornih investicija u ratom poharana područja i naselja? Bogatstvo nije sramota i divno je te boguugodno kad ga dijeliš s drugima, naročito potrebitima, pogotovu braniteljima iz tih krajeva! Nije te valjda sram toga što si svojom gradnjom pomogao tolikim ljudima u područjima od posebne skrbi?! Zar među tvojim radnicima i kooperantima nema baš nikoga tko ne bi s ponosom, spontano i dostojanstveno, na nekom od tih gradilišta bolje i svjetlije budućnosti izvjesio natpis "Olujom do pobjede – hvala braniteljima"? Zar i ti, dobročinitelj, obnovitelj i spasitelj cijele Like i Sjeverne Dalmacije, Korduna i Banovine, odlaziš u Zagreb i ne haješ za provinciju? Zar je i tebi, Tomo, zapravo samo do novca?!

Da se ne zajebavamo više - malo je kad Hrvatska bila ponižena kao onog dana kad je Tomo Horvatinčić ponosno pokazivao kako su njegovi radnici i kooperanti, spontano i dostojanstveno (sjećate li se te fraze, vrlo frekventne u vrijeme "jogurt-revolucije"?) obrubili Cvjetni trg ogromnim transparentom sa zahvalom braniteljima i zastavom za Guinnessovu knjigu. Hrvatska je tog dana popila zidarsku šamarčinu, a branitelji, bogme, i mastan hračak u lice.

Ili sam u krivu? Na tu gradilišnu licemjernu provokaciju, naime, nisu reagirali ni Hrvatska niti branitelji. Je li moguće da im je, i Hrvatskoj i njenim braniteljima, svejedno (ili čak drago!) to što ih na tako farizejski način za svoj račun iskorištava privatni poduzetnik u nevoljama? Ako jest, to znači da će u četvrtak, na Dan domovinske zahvalnosti, cijela Hrvatska i svi braniteljski skupovi biti okićeni transparentima "H&M-om do blagostanja – hvala Tomi Horvatinčiću" i "Bandićem do garaže – hvala Hoto grupi".

Vezane vijesti

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Na Općinskom sudu u Šibeniku danas je nastavljeno suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja teške pomorske nesreće 16.… Više

Komentari

registracija
27/7/10

lvxor, 03.08.10. 16:09

Takvi ''transparenti'' se višaju godinama samo indirektno, kada su god izbori... svi vicu Hvala Braniteljima... nista novo...samo je sada tu i transparent... malo predirektno...ali nista sto se ne događa svake 4 godine...


registracija
1/1/70

, 03.08.10. 19:43

Tisucu braniteljskih udruga,uzas. Jedna udruga i nista vise ! Ovo su dzabalebarosi koji sjede na grbaci ispacenog Hrvatskog covjeka Sramota.


registracija
28/5/10

Vedro02, 03.08.10. 20:47

Lipo napisano. A nije Tomo jedini koji se sjetio zajahati i mamuzati mrtvo kljuse domoljublja.
Tužno je što braniteljima ne reagiraju, i kao da odobravaju ovaj "znak pažnje". Valjda su navikli da ih se izvlači iz ormara poput kostima za Karneval.


registracija
10/11/09

ruvil, 03.08.10. 20:57

Koja sramota ! Kako se taj pokvareni Toma usudi koristiti uspomenu na drage nam branitelje u svoju licnu korist ? Gad,smece,pokvarenjak,korumpirani mafijas,lazljivac i stari peder eto tko je Horvatincic!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 03.08.10. 21:45

Da nije pretužno, ovaj ljigavi podrugljivi transparent "gazde" Horvatinčića bio bi smiješan. Bravo gospodine Baretiću na izvrsnom tekstu.


registracija
12/7/10

Ivandija, 03.08.10. 22:10

PROBLEM JE STO SU PRAVIM BRANITELJIMA ZACEPILI GUBICU -A PUNO KRIVIH STAVILI NA NADREDJENE POLOZAJE -TAKO SU DOBILI PAT POZICIJU--PRAVI BRANITELJI NESMIJU MRDNUTI A KRIVI SE ZATO ZALAZAU DA SE PRAVIMA NEDA PRAVO GLASA --TAKO DA KROZ TU ZAVRZLAMU IZNICU SAMO ---PARTIZANI I ONI SE DICE,hahahaahhahahahahh


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika