03.08.2010. / 14:18

Autor: Totalsport

Brkljačić: Proračun je manji, ali 'Hanžek' će biti jedan od najjačih dosad

- Sezona se zahuktava i u sljedećih tjedan dana ćemo pregovarati s najboljim preponašima na svijetu. Očekujemo da će sigurno barem jedan od trojice najboljih na svijetu nastupiti u Zagrebu, kaže Brkljačić

Ivana Brkljačić i Milan Bandić (Foto: Jurica Galoić/PIXSELL)Ivana Brkljačić i Milan Bandić (Foto: Jurica Galoić/PIXSELL)Još nas manje od mjesec dana dijeli od atletskog mitinga IAAF World Challenge Zagreb 2010., jubilarnog 60. memorijala Borisa Hanžekovića.

U danima u kojima se ponosimo hrvatskom atletikom nestrpljivo očekujemo 1. rujna kada ćemo u Športskom parku Mladost na djelu vidjeti naše najbolje atletičare. U ime novog-starog organizatora javnosti se obratio predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Luciano Sušanj:

- Jubilarni 60. memorijal Borisa Hanžekovića puno znači hrvatskoj atletici jer bez jakog međunarodnog mitinga ne možete puno tražiti u europskoj i svjetskoj atletici. Osim nastupanja i ostvarenih rezultata, morate i sami nešto učiniti na promociji atletike. Zahvaljujem gradu Zagrebu koji svesrdno pomaže organizaciju, a posebno gradonačelniku Milanu Bandiću koji svake godine aktivno sudjeluje i bori se da miting i dalje funkcionira. Iako smo u kriznim godinama vjerujem u uspješan miting od 17 disciplina. Očekujem veliki interes javnosti jer će nastupiti svi naši najbolji atletičari. Još samo da nas i lijepo vrijeme posluži.

Direktorica mitinga Ivana Brkljačić također se obratila javnosti.

- Hvala Hrvatskom atletskom savezu i gradu Zagrebu koji čine sve napore kako bi održali jednu od najznačajnijih sportskih priredbi, 60. jubilarnu memorijalnu utrku Borisa Hanžekovića. Iako su prihodi mitinga znatno pali, s prošlogodišnjih oko 5.2 milijuna na 4.2 milijuna mogu reći da nam sigurno slijedi jedan od najboljih mitinga zato što grad Zagreb nikada nije imao svoju europsku prvakinju na svom mitingu. Miting je utemeljen na domaćim atletičarima, a hrvatska atletika je najjača dosad. S inozemnim sportašima intenzivno pregovaramo, a jedna od najjačih disciplina bit će memorijalna utrka na 110 metara prepone. Želim naglasiti da prodaja ulaznica počinje 12. kolovoza, a sve dodatne informacije možete pronaći na našoj novoj internetskoj stranici na adresi www.zagreb-meeting.com.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić izrazio je ponos i sreću zbog hrvatske atletike i „memorijala" koji slijedi 1. rujna.

- Lijepo je biti ovdje kada je Sandra s nama, kada se ispisuju zlatne stranice hrvatske atletike. Hanžekovićev memorijal je među prioritetima kada se radi gradski proračun. Imali smo dobar nos da "Hanžek" ne dovedemo u pitanje. Drago mi je da ćemo zajedno biti tamo jer Zagrepčani su "šmekeri" kada treba prepoznati istinske kvalitete. Ponosan sam i sretan zajedno s vama.

Nova europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković nestrpljivo čeka prvi "Hanžek".

- Meni je čast da kao europska prvakinja bacam na našem mitingu. Uvijek je najteže bacati pred svojom publikom, Ivana to najbolje zna. Čula sam da dolazi Kubanka Barrios, bit će to jako natjecanje.

Sandrin trener Ivan Ivančić najavio je velike stvari:

- Imamo još puno toga za napraviti, a na velikom Hanžekovićevom memorijalu pokušat ćemo postaviti najbolji rezultat ove godine. Još ću vam samo reći da je lako upropastiti ono što imate. Treba se okrenuti radu i sačuvati ovo što smo imali do sada i ako se može, napraviti pomak naprijed.

Nedžad Mulabegović je od prošloga tjedna šesti bacač kugle u Europi. U Zagrebu će imati i svjetsku konkurenciju:

- Nadam se da će "Hanžek" biti dobar barem kao prošle godine, a kugla je tada bila fantastična. Cantwell mi je javio da dolazi, možda će i tjedan dana ranije doći u Zagreb. Rekao mi je da mu je prošle godine bilo sjajno u Zagrebu. Majewski mi je također rekao da će doći, što znači da ćemo imati olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka na istom natjecanju. Uz njih i još par dobrih bacača kugla će biti jedna od najboljih disciplina, a uz onakvu publiku ne možeš loše baciti.

Direktorica mitinga Ivana Brkljačić podijela je još nekoliko informacija o inozemnim atletičarima koji se očekuju.

- Sezona se zahuktava i u sljedećih tjedan dana ćemo pregovarati s najboljim preponašima na svijetu. Očekujemo da će sigurno barem jedan od trojice najboljih na svijetu nastupiti u Zagrebu. U skoku u vis uvijek pozivamo najbolje, ali znate da Friedrich i Hellebaut rijetko kada pristaju biti Blankine suparnice, osim na velikim natjecanjima. Obje imaju otvoreni poziv za dolazak u Zagreb i voljeli bismo da dođu.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika