04.08.2010. / 12:47

Autor: Nacionalova redakcija

Ciklus slika 'Kafka' Dimitrija Popovića 6. kolovoza u Dubrovniku

Tema izložbe nadahnuta je jednim od najutjecajnijih pisaca 20. stoljeća Franzom Kafkom i njegovim najpoznatijim djelom Preobražaj čiji siže nije puka fantazija, nego uznemirujuća stvarnost, slika tragične svijesti ljudskog bića

Dimitrije PopovićDimitrije PopovićRenomirani slikar Dimitrije Popović u sklopu popratnog programa 61. Dubrovačkih ljetnih igara nakon uspjeha u Pragu, izložit će ciklus slika "Kafka" u palači Sponza, u ponoć u petak, 06.kolovoza.

Tema izložbe nadahnuta je jednim od najutjecajnijih pisaca 20. stoljeća Franzom Kafkom i njegovim najpoznatijim djelom Preobražaj čiji siže nije puka fantazija, nego uznemirujuća stvarnost, slika tragične svijesti ljudskog bića. Slikaru je u istoj mjeri bio zanimljiv i piščev lik stoga je dvije njegove najpoznatije fotografije koristio kao predloške, kao modele za seriju slika ovog ciklusa.

Dimitrije Popović je renomirani hrvatski slikar sa šezdesetak samostalnih izložbi u Hrvatskoj i Europi, mnoštvom nagrada i slikama u brojnim europskim kolekcijama . Dobitnik je više od dvadeset domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja.

Djela mu se nalaze u tridesetak domaćih i svjetskih muzeja i galerija. Objavio je jedanaest grafičkih mapa, do sada je izašlo šest monografija, a o njegovu djelu snimljeno je i sedam filmova. Izložba će biti otvorena do kraja trajanja Dubrovačkih ljetnih igara.

Vezane vijesti

„Kako preživjeti rat“

„Kako preživjeti rat“

U povodu 70. obljetnice ustanka u Hrvatskom zagorju večeras je u Muzeju „Staro selo“ u Kumrovcu otvorena izložba „Kako preživjeti rat“. Autor izložbe… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika