05.08.2010. / 10:56

Autor: Hina

U Velikoj Britaniji u prodaji govedina potekla od klonirane krave

Iako je a prodaju mesa i proizvoda kloniranih životinja potrebna posebna dozvola, ona u ovom slučaju nije izdana

Stručnjaci ističu kako je klonirano meso već konzumirano (Reuters)Stručnjaci ističu kako je klonirano meso već konzumirano (Reuters)Od klonirane krave poteklo je stotinjak goveda, objavila je na svojoj internetskoj stranici agencija Holstein UK u četvrtak, dan nakon informacije da je meso "potomaka" klonirane životinje u Velikoj Britaniji bilo pušteno u prodaju i konzumirano.

Britanska agencija za sigurnost hrane (FSA) objavila je u srijedu da je pokrenula istragu o tome kako je meso potomka klonirane krave ušlo u prehrambenu industriju.

Holstein UK, tijelo nadležno za rodoslovnik krava i bikova s farmi u Velikoj Britaniji, objavilo je da su od klonirane krave potekla 97 goveda.

Za prodaju mesa i proizvoda kloniranih životinja ili njihovih potomaka potrebno je zatražiti posebno odobrenje, propisuje europsko zakonodavstvo.

No FSA takvo dopuštenje nije dala, a niti je to od nje bilo zatraženo, objavila je u srijedu.

Stručnjaci ocjenjuju, međutim, da ti proizvodi nisu opasni po zdravlje.

FSA je objavila da je ušla u trag svim telićima u Velikoj Britaniji koji potječu od osam embrija krave klonirane u Sjedinjenim Državama.

Meso dvaju njezinih potomaka, Dundee Paratrooper i Parable, zaklanih 2009. te 2010, ušla su u prehranu. FSA drži da je njihovo meso već moralo biti konzumirano.

Vezane vijesti

Južnokorejci i Rusi žele zajednički klonirati mamuta

Južnokorejci i Rusi žele zajednički klonirati mamuta

Ruski i južnokorejski znanstvenici potpisali su u utorak sporazum o zajedničkom istraživanju radi kloniranja mamuta, vrste nestale sa Zemlje prije… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 05.08.10. 12:16

Ima kloniranog mesa i ovdje,dok ne budu deklarirane sve namirnice što je GMO,u kolikom postotku,naše Ministarstvo poljoprivrede samo se slikovito može zvati tim imenom.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika