05.08.2010. / 19:24

Autor: Hina

Hrvatska odbojka spašena: CEV povjerio HOO-u sve obveze HOS-a

"Izuzetno sam zadovoljan današnjim razgovorom s čelnicima CEV-a s kojima smo dogovorili sve pojedinosti glede privremenog upravljanja nad HOS-om čije je obaveze preuzeo HOO", izjavio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša

Zlatko MatešaZlatko MatešaPredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša bio je vrlo zadovoljan sastankom koji je postigao s čelnicima Europskog odbojkaškog saveza (CEV) na sastanku održanom u sjedištu CEV-a u Luksemburgu, a na kojem je dogovoreno kako sva prava i obveze Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS), koji se nalazi u stečaju, prema CEV-u na određeno vrijeme preuzme HOO.

"Izuzetno sam zadovoljan današnjim razgovorom s čelnicima CEV-a s kojima smo dogovorili sve pojedinosti glede privremenog upravljanja nad HOS-om čije je obaveze preuzeo HOO", izjavio je za HINU predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

CEV je nakon sastanka Mateše s predsjednikom Andreom Meyerom, te dopredsjednikom i blagajnikom Philipom Berbenom na svojoj službenoj internetskoj stranici (www.cev.lu) objavio priopćenje sljedećeg sadržaja:

"Gospodin Mateša je predsjedniku Meyeru i blagajniku Berbenu iznio detaljno objašnjenje vezano za trenutačnu političku i financijsku situaciju Hrvatskog odbojkaškog saveza koji se nalazi u stečaju.

Na osnovu plodonosne razmjene mišljenja, te uzimajući u obzir pismo datirano s 9. srpnjem u kojemu se objavljuje suspenzija svih sportskih i administrativnih aktivnosti postojećeg HOS-a u stečaju, CEV je odlučio privremeno prebaciti sva postojeća prava i obveze HOS-a na HOO kao jedino tijelo odgovorno prema CEV-u.

Ova odluka će izravno pogodovati sportskim aktivnostima Saveza i njegovih sportaša uključujući sljedeće uvjete:

- Upravljanje aktivnostima hrvatskih klubova i nacionalnih selekcija u svim natjecanjima odvijat će se pod isključivom kontrolom HOO-a

- Upravljanje prijelazima igrača unutar zemlje obavljat će HOO uz usku suradnju sa CEV-om

- Upravljanje međunarodnim prijelazima u Europi odvijat će se isključivo pod kontrolom CEV-a

- HOO se obavezao platiti sve dugove HOS-a prema CEV-u

Ovaj privremeni dogovor vrijedi od danas pa sve do imenovanja novog Saveza kojega će priznati sve nacionalne instance, kao i FIVB/CEV, a donesen je s ciljem da se nastave sve odbojkaške aktivnosti u Hrvatskoj, kako u dvoranskoj, tako i u odbojci na pijesku".

Vezane vijesti

Hrvatice se oprostile porazom

Hrvatice se oprostile porazom

I treću su utakmicu na predolimpijskom kvalifikacijskom turniru u turskoj Ankari izgubile hrvatske odbojkašice. Bolja je u četvrtak, opet s 3-0, bila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika