06.08.2010. / 12:05

Autor: Hina

Neto dobit Allianza pala 46 posto u drugom tromjesečju

"Uvjereni smo da ćemo ostvariti prognoze za godišnju operativnu dobit u visini 7,2 milijarde eura, uz moguća odustupanja od plus-minus 500 milijuna eura", izjavio je izvršni direktor Allianza Michael Diekmann

Neto dobit osiguravatelja sa sjedištem u Muenchenu u tom je tromjesečju bila u visini 1,02 milijarde eura (1,34 milijardi dolara), u usporedbi s 1,87 milijardi eura u istom razdoblju laniNeto dobit osiguravatelja sa sjedištem u Muenchenu u tom je tromjesečju bila u visini 1,02 milijarde eura (1,34 milijardi dolara), u usporedbi s 1,87 milijardi eura u istom razdoblju laniNajveći europski osiguravatelj Allianz u petak je izvijestio o 46-postotnom padu neto dobiti u drugom tromjesečju u usporedbi s istim razdobljem godine ranije.

Neto dobit osiguravatelja sa sjedištem u Muenchenu u tom je tromjesečju bila u visini 1,02 milijarde eura (1,34 milijardi dolara), u usporedbi s 1,87 milijardi eura u istom razdoblju lani.

Prihodi su mu u tom razdoblju porasli 14,5 posto, na 25,4 milijardi eura. Operativna dobit također mu je u drugom tromjesečju porasla, za 23 posto na godišnjoj razini, na 2,19 milijardi eura, priopćio je njemački osiguravatelj.

Allianz je nadalje izvijestio da je u prvom polugodištu 2010. povećao neto dobit za 35 posto na godišnjoj razini, na 2,57 milijardi eura. Prihodi su mu u prvih šest mjeseci porasli za 12,2 posto, na 56 milijardi eura, dok je operativna dobit uvećana za 21,7 posto, na 3,9 milijardi eura.

Grupa je također potvrdila svoje prognoze rezultata poslovanja za ovu godinu.

"Uvjereni smo da ćemo ostvariti prognoze za godišnju operativnu dobit u visini 7,2 milijarde eura, uz moguća odustupanja od plus-minus 500 milijuna eura", izjavio je izvršni direktor Allianza Michael Diekmann.

Vezane vijesti

Allianz od sada nudi osiguranje od otkaza uz policu automobilske odgovornosti

Allianz od sada nudi osiguranje od otkaza uz policu automobilske odgovornosti

Allianz Zagreb predstavio je novu policu osiguranja u segmentu osiguranja financijskih gubitaka. Radi se o osiguranju od otkaza radnog odnosa koje se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika