08.08.2010. / 10:00

Autor: Hina

ATP Washington: Čiliću samo četiri gema protiv Nalbandiana

"Sjajno je vraćao servise. Mogu na prste jedne ruke nabrojati reterne koje je promašio svojim bekhendom. Igrao je stvarno jako dobro, konstantno. Stvarao je veliki pritisak na mene i nije mi davao besplatne poene", rekao je Čilić nakon poraza

Marin ČilićMarin ČilićHrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u finale ATP turnira u Washingtonu, bolji od njega je u polufinalu bio Argentinac David Nalbandian sa 6-2, 6-2 za samo sat i 13 minuta igre.

Bio je ovo drugi međusobni dvoboj Čilića i Nalbandiana i druga pobjeda Argentinca.

Čilić je susret otvorio oduzevši servis Nalbandianu, ali je potom serijom grešaka dopustio Argentincu brzi povratak u meč i preuzimanje kontrole dvoboja.

Nalbandian se trenutačno nalazi na 117. mjestu ATP ljestvice jer je veći dio ove sezone morao pauzirati zbog ozljede mišića, ali Argentinac je 2002. bio finalist Wimbledona, a prije četiri godine je bio treći igrač svijeta što mu je najbolji plasman u karijeri.

"Sjajno je vraćao servise. Mogu na prste jedne ruke nabrojati reterne koje je promašio svojim bekhendom. Igrao je stvarno jako dobro, konstantno. Stvarao je veliki pritisak na mene i nije mi davao besplatne poene", rekao je Čilić nakon poraza.

U finalu će Nalbandian igrati protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa koji je u polufinalu svladao Belgijanca Xaviera Malissea sa 6-2, 7-6 (4).

POLUFINALE:

Marcos Baghdatis (Cip/8) - Xavier Malisse (Bel) 6-2, 7-6 (4)

David Nalbandian (Arg) - MARIN ČILIĆ (HRV/4) 6-2, 6-2

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika