08.08.2010. / 13:44

Autor: Hina

Zvijezda na 'Hanžeku': Veliki izgledi za dolazak Asafe Powella u Zagreb

Asafa Powell je od lipnja 2005. godine do svibnja 2008. bio svjetski rekorder na 100 metara s rezultatima 9.77 i 9.74 sekundi. Član je jamajčanske štafete 4x100 metara koja je na Olimpijskim igrama u Pekingu postavila aktualni svjetski rekord

Asafa PowellAsafa PowellDirektorica atletskog mitinga "IAAF World Challenge Zagreb 2010" Ivana Brkljačić vratila se s mitinga Dijamantne lige u Stockholmu gdje je zajedno s menadžerom mitinga Danielom Wessfeldtom na brojnim sastancima dogovarala dolaske nekih od najvećih zvijezda svjetske atletike. Najbolja i najzanimljivija vijest je da postoje veliki izgledi kako bi jubilarni 60. memorijal Borisa Hanžekovića mogao uveličati jedan od najvećih sprintera svih vremena Jamajkanac Asafa Powell.

"Tijekom razgovora u Stockholmu Asafa Powell je iskazao veliku zainteresiranost za nastup u Zagreb i postoje ozbiljni izgledi da 1. rujna trči na našem mitingu. Prvi dio pregovora smo obavili, očekuje nas završni dio. Predstoje razgovori s predstavnicima glavnog pokrovitelja mitinga Grada Zagreba i ostalim sponzorima kako bi zatvorili financijsku konstrukciju dolaska Asafe Powella. Mogući nastup jednog od najbržih ljudi svih vremena velika je stvar za promociju mitinga, ali i grada Zagreba. Vjerujem da će mnogi to prepoznati, te pomoći da na pozitivan način završimo pregovore", izjavila je Ivana Brkljačić po povratku u Zagreb.

Asafa Powell je od lipnja 2005. godine do svibnja 2008. bio svjetski rekorder na 100 metara s rezultatima 9.77 i 9.74 sekundi. Član je jamajčanske štafete 4x100 metara koja je na Olimpijskim igrama u Pekingu postavila aktualni svjetski rekord. Powell je i svjetski rekorder po broju utrka ispod deset sekundi (63) i ispod 9.90 sekundi (29). S njim na startu u opasnosti je prošlogodišnji rekord zagrebačkog mitinga kojeg je s vremenom od 9.94 sekundi postavio Darvis Patton.

Vezane vijesti

Hanžek, rezultati: Roblesovo vrijeme sezone u Zagrebu

Hanžek, rezultati: Roblesovo vrijeme sezone u Zagrebu

Atletski miting u Zagrebu, Hanžekovićev memorijal, imao je i drugih zvijezda osim Usaina Bolta i Blanke Vlašić, prema kojima je ipak bila okrenuta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika