09.08.2010. / 08:00

Autor: Nacionalova redakcija

Strah od 'trećeg bloka': SDP strepi da im Mesić ne uzme glasove na izborima 2011.

Mišljenja oko Mesićeva aktivnijeg bavljenja politikom u lijevoj koaliciji su podijeljena. U tzv. 'kukuriku koaliciji' se pomalo pribojavaju Mesića jer bi im mogao uzeti dio glasova. Tome u prilog govori i poruka šefa IDS-a Ivana Jakovčića

Stjepan MesićStjepan MesićNa predstojećim parlamentarnim izborima osim lijeve i desne koalicije mogao bi se pojaviti i Treći blok Stjepana Mesića. O tome je ovih dana u medijima više otkrio bivši ministar turizma Ivan Herak.

On je izjavio kako će biti Mesićev savjetnik za turizam, te da će se njih dvojica aktivnije angažirati u politici. U Mesićevu uredu, pak, nisu željeli komentirati te Herakove najave, ni priče o Trećem bloku, piše Jutarnji list.

Mišljenja oko Mesićeva aktivnijeg bavljenja politikom u lijevoj koaliciji su podijeljena. U tzv. 'kukuriku koaliciji' se pomalo pribojavaju Mesića jer bi im mogao uzeti dio glasova. Tome u prilog govori i poruka šefa IDS-a Ivana Jakovčića.

"Pozivam Mesića da se uključi s nama, ali nikako da se stvara neki treći blok. Ja ću inzistirati da ga se nakon naše pobjede na izborima uključi kao jednog od naših glavnih ambasadora prema vani", kazao je Jakovčić u medijima.

Neki sugovornici Jutarnjeg drže da je problem u Mesićevim odnosima s SDP-om koji i nisu najbolji. Oni koji bolje poznaju Mesića kažu kako je vjerojatnije da će on krenuti s Trećim blokom i da će s tim krenuti u Istri gdje je i inače imao najveću potporu.

No, kažu kako ne znaju koliko će bivši predsjednik u tome biti uspješan s obzirom da ga promoviraju, navodno, krivi ljudi. Kako bilo da bilo, čini se da Mesić nije spreman još odustati od aktivne politike.

Na desnoj strani političkog spektra, okupljanje će biti teško, na "domoljubnoj" desnici trenutačno su ljuti na HDZ.

Smatraju da je ta stranka izdala državotvorna načela jer surađuje sa SDSS-om te ističu kako se sjete desnice tek kada im je rejting poljuljan i zaprijeti im opasnost da izgube vlast, piše Jutarnji list.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 09.08.10. 10:20

Pa mi smo zemlja cudesa,,,,


registracija
1/1/70

, 09.08.10. 11:42

Mesije daleko bolje rijesenje od ADZe bande i SDPe kilavaca.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika