12.08.2010. / 14:43

Autor: Hina

Peking: opet tjelovježba na radnom mjestu

Tisuće pekinških službenika počele su redovito obavljati kolektivnu, nekad obveznu tjelovježbu uz glazbu na radnome mjestu nakon trogodišnjeg prekida, izvijestili su državni mediji.

Tjelovježba na radno mjestu Tjelovježba na radno mjestu Tisuće pekinških službenika počele su redovito obavljati kolektivnu, nekad obveznu tjelovježbu uz glazbu na radnome mjestu nakon trogodišnjeg prekida, izvijestili su državni mediji.

Taj su ritual počeli 1951. u jeku maoizma, no prekinuli su ga prije tri godine zbog priprema za Olimpijske igre u glavnome gradu.

Vlasti se nadaju da će četiri milijuna zaposlenika redovito vježbati uz glazbu s radija tijekom dviju stanki, u 10 i 15 sati.

Savez sindikata grada Pekinga želi da osmominutna tjelovježba postane obvezna u javnim poduzećima već iduće godine i da u njoj sudjeluje 60 posto službenika i radnika u gradu.

U tu će svrhu uvježbati 5.000 učitelja, a sve u sklopu 10-godišnjeg programa kojim kineska vlada želi poboljšati zdravlje stanovništva sve više izloženog neaktivnom načinu životu, stresu i debljini.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika