12.08.2010. / 17:56

Autor: Hina

Fima grupa pod istragom i u BiH: Tužiteljstvo istražuje pokušaj preuzimanja Postbanke

Dosadašnjom istragom utvrđeno je kako je Postbanka BH u lipnju 2009. godine odobrila 33 posebna kredita vlasnicima Fima banke registrirane u BiH. Ukupna vrijednost tih kredita bila je nešto veća od tri milijuna konvertibilnih maraka (oko milijun i 560 tisuća eura)

Milan HorvatMilan HorvatŽupanijsko tužiteljstvo u Sarajevu provodi predistražne postupke kako bi utvrdilo je li skupina poduzetnika, među kojima ih je i nekoliko iz Hrvatske, na nezakonit način pokušala preuzeti vlasništvo nad bosanskohercegovačkom Postbankom, prenosi u četvrtak "Dnevni avaz".

List piše kako je glavnim predmetom istrage "Fima" grupa nastala od nekadašnje varaždinske "Fima" banke a među osumnjičenima je i bivši predsjednik njezina Nadzornog odbora Milan Horvat.

Prema dostupnim informacijama, plan preuzimanja vlasništva nad Postbankom BH bio je identičan onome po kojemu je pokušano preuzimanje vlasništva nad koprivničkom "Podravkom" zbog čega je Horvat i uhićen.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je kako je Postbanka BH u lipnju 2009. godine odobrila 33 posebna kredita vlasnicima Fima banke registrirane u BiH.

Ukupna vrijednost tih kredita bila je nešto veća od tri milijuna konvertibilnih maraka (oko milijun i 560 tisuća eura) a bili su namijenjeni dokapitalizaciji Fima banke registrirane u Sarajevu.

Fima banka sama nije imala dovoljno novca za kupnju paketa od 57 posto dionica Postbank BH kojim upravlja fond "Poteza" u vlasništvu slovenskih državljana a koji je registriran u Nizozemskoj. Slovenci su navodno za taj vlasnički paket tražili iznos od 15 milijuna KM (sedam milijuna i 600 tisuća eura).

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika