15.08.2010. / 22:51

Autor: Ana Smrečki

Glavaš od danas bez saborskog mandata, ali s mirovinom od 11 tisuća kuna mjesečno

«Svi članovi povjerenstva iz redova SDP-a glasat će za prestanak mandata, a nadam se i HDZ-ovi. Upitno je jedino kako će glasovati član odbora iz reda HDSSB-a Ivan Drmić», ističe potpredsjednik MIP-a Arsen Bauk

Ostane li Glavaš, koji je osuđen za ratne zločine u Osijeku 1991. godine bez saborskog mandata, ostaje mu saborska mirovinaOstane li Glavaš, koji je osuđen za ratne zločine u Osijeku 1991. godine bez saborskog mandata, ostaje mu saborska mirovinaIako su saborske klupe prazne, na Markovom trgu će u ponedjeljak biti radno. Naime, sastaje se saborski odbor koji će odlučivati o prestanku zastupničkog mandata Branimiru Glavašu. Sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva bi trebala početi u 13 sati.

«Svi članovi povjerenstva iz redova SDP-a glasat će za prestanak mandata, a nadam se i HDZ-ovi. Upitno je jedino kako će glasovati član odbora iz reda HDSSB-a Ivan Drmić», otkrio je za Večernji list potpredsjednik MIP-a Arsen Bauk.

Na potezu i saborski zastupnici

Ako Povjerenstvo izglasa prestanak mandata, istu odluku treba potvrditi i Sabor na prvoj sjednici nakon ljetne stanke. No, još se ne zna kada će ona biti sazvana. Postoji mogućnost za izvanrednom sjednicom, krajem kolovoza ili pak redovnom, sredinom rujna.

Ostane li Glavaš, koji je osuđen za ratne zločine u Osijeku 1991. godine bez saborskog mandata, ostaje mu saborska mirovina, budući da ima tri uzastopna mandata i više od 15 godina staža. Primanja će mu iznositi oko 11 tisuća kuna.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika