Objavljeno u Nacionalu br. 770, 2010-08-17

Autor: Robert Bajruši

Strah od neuspjeha: Zbog rivalstva s HNS-om SDP neće rušiti Bandića

To je i razlog zašto je sve više poznatih SDP-ovaca sklono približavanju HSLS-u i Josipu Kregaru. Uzmu li se u obzir dobri odnosi između Milanovića i Darinka Kosora, uspije li suradnja njihovih stranaka u Zagrebu, to bi mogao postati temelj i za uvođenje liberala u Kukuriku koaliciju

DRAGAN KOVAČEVIĆ
navodno je uzrokovao probleme između SDP-a i HNS-aDRAGAN KOVAČEVIĆ navodno je uzrokovao probleme između SDP-a i HNS-aGradski vijećnici SDP-a vrlo vjerojatno neće prihvatiti zahtjev HNS-a za izglasavanje odluke o referendumu kojim bi se odlučivalo o opozivu Milana Bandića. SDP je najjača stranka u zagrebačkoj skupštini i bez njihovih glasova, referendum nije moguć, i izgleda kako će Bandić i ubuduće ostati gradonačelnik. Naravno da ovdje nije riječ o promjeni raspoloženja u SDP-u kada je u pitanju Milan Bandić, nego o procjeni da zbog postojećeg zakona, koji zahtijeva odaziv pedeset posto upisanih birača, referendum ne može uspjeti.

U tom slučaju, SDP bi ispao glavni krivac za propast referenduma te bi izgledalo kako nisu sposobni politički eliminirati Bandića. No, ideja o referendumu otvorila je problem u odnosima SDP-a i HNS-a. SDP-ovci smatraju kako se radi o demagogiji iza koje stoji Dragan Kovačević, njihov bivši član koji je zbog neslaganja sa Zoranom Milanovićem, prešao u HNS. Kovačeviću je poznato da referendum nema izgleda za uspjeh, ali radikalnim zahtjevima pokušava povećati rejting HNS-a u Gradu Zagrebu, premda na taj način udara na socijaldemokrate.

To je i razlog zašto je sve više poznatih SDP-ovaca sklono približavanju HSLS-u i Josipu Kregaru. Uzmu li se u obzir dobri odnosi između Milanovića i Darinka Kosora, uspije li suradnja njihovih stranaka u Zagrebu, to bi mogao postati temelj i za uvođenje liberala u Kukuriku koaliciju.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika