Objavljeno u Nacionalu br. 770, 2010-08-17

Autor: Nacionalova redakcija

Država bez natječaja dala posao brojenja potpisa za referendum

Prema nekim izvorima, MSC Informatika još od 1998. od države dobiva unosne poslove popisa birača, no ni nakon 12 godina suradnje nikome u Ministarstvu nije palo na pamet da je za takve poslove nužan javni natječaj

OZREN MATIJAŠEVIĆ
tjednima je prikupljao
potpise građana, a država je prebrojavanja bez natječaja dodijelila svojoj omiljenoj privatnoj tvrtkiOZREN MATIJAŠEVIĆ tjednima je prikupljao potpise građana, a država je prebrojavanja bez natječaja dodijelila svojoj omiljenoj privatnoj tvrtkiNakon što su sindikati prikupili potpise za referendum o Zakonu o radu, Ministarstvo uprave je prebrojavanje potpisa povjerilo dvjema tvrtkama, od kojih je jedna MSC Informatika, mala anonimna privatna tvrtka iz Strahoninca kraj Čakovca.

Dok je ugovor s tvrtkom APIS IT potpisan za 344.579 kuna, ugovor Ministarstva uprave s tvrtkom MSC Informatika navodno iznosi 184.853 kune. Ali ne samo da Ministarstvo taj posao nije dodijelilo najboljem ponuđaču na javnom natječaju, nego se već danima oglušuje na zahtjeve GONG-a koji traži uvid u sporni ugovor.

Prema nekim izvorima, MSC Informatika još od 1998. od države dobiva unosne poslove popisa birača, no ni nakon 12 godina suradnje nikome u Ministarstvu nije palo na pamet da je za takve poslove nužan javni natječaj.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

registracija
4/9/06

gog, 17.08.10. 09:33

Zanimljivo da je ovo jedina stranica na internetu na kojoj se pojavljuje ime "MSC Informatika"...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika