17.08.2010. / 22:25

Autor: Ana Smrečki

Premijerka Kosor konačno potvrdila: Razmišljamo o rezanju plaća za deset posto

Sindikati su s odmah digli ma zadnje noge, te su oni iz resora školstva poručili da nastava neće početi 6. rujna, ako će Vlada ustrajati u smanjenju plaća od deset posto

Premijerka Kosor potvrdila je da Vlada razmišlja o rezanju plaća za deset postoPremijerka Kosor potvrdila je da Vlada razmišlja o rezanju plaća za deset postoOno o čemu se već dugo razmišlja na glas, sada je postalo gotovo službeno. Premijerka Kosor za HRT je potvrdila da Vlada razmišlja o rezanju plaća za deset posto. U ova krizna vremena, kada cijene idu gore, kada su rate kredita sve veće, plaća manja za oko 500 kuna bila bi prava katastrofa za kućni budžet.

Mediji su se već bacili u izračune, pa je tako Jutarnji list došao do podatka da bi plaća policajca sa 3500 kuna pala na 3150. Učitelji bi umjesto 4800 dobivali 4320 kuna, a medicinsko osoblje ne bi primalo 5000, nego 4500 kuna. Istodobno, prosječna plaća za 100 tisuća zaposlenih u javnoj upravi i obrani pala bi na 5430 kuna.

Štrajkovi neće ništa riješiti

Sindikati su s odmah digli ma zadnje noge, te su oni iz resora školstva poručili da nastava neće početi 6. rujna, ako će Vlada ustrajati u smanjenju plaća od deset posto. Nije se trebalo dugo čekati na reakciju s Markovog trga. Premijerka Kosor pozvala je sve sindikate na razgovor, istaknuvši da prijetnje štrajkovima neće riješiti krizu u zemlji.

«Dijalog, sindikati, sindikalne središnjice i Vlada imaju samo jednu domovinu. Dakle, svi imamo samo jednu Hrvatsku i svi moramo raditi na tragu izlaska iz krize i na tragu rješavanja problema. Nikakve parole, nikakve prijetnje koje bismo upućivali jedni drugima ne bi dovele do izlaska iz krize», poručila je Kosor.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 17.08.10. 23:41

a gle,... govna hadezejovska su potcely razmishljati o tome. treba u drzavy platce za dvajs posto skresati.
bitch


registracija
11/8/10

markoV, 18.08.10. 00:21

ne svima.. ove gore nabrojane skupine ne bi smjele imati niže plaće od već postojećih - javne službe: učitelji, profesori, policija, vatrogasci, medicinsko osoblje.. ništa od toga.. to su već tako i onako niske plaće.. treba smanjiti državnoj upravi, menadžerima, ravnateljima agencija, sabornicima, službenicima vlade i td, i td. nebi bilo zgorega da se otpusti 20% državne uprave.. ali nikako ne dirati javnu službu koja je već i sada potplaćena


registracija
30/4/10

fot, 18.08.10. 07:53

10% je premalo, treba smanjiti broj zaposlenih u državnoj upravi za 30% - pod hitno i privatizirati propala brodogradilišta, hotele i sve ostale tvrtke koje žive na državnim jaslama.


registracija
25/12/09

trta333, 18.08.10. 08:37

Mora da je ležala potrbuške,kada je ovo smislila.Pa zna li ona da ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem i da je sve više oni kojima je i kraj nedostižan.Dolazi jesen,a tu su tek izdaci neminovni.Treba kupiti djacima knjige,studentima platiti školarinu,spremiti zimnicu.Od čega.I onda zaključuje da štrajkovi ne mogu ništa rešiti.Mogu i te kako,pa se nemoj čuditi ,ako dovedu do smjene Vlade.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika