17.08.2010. / 23:02

Autor: Ana Smrečki

Kulterer pripremao bijeg, prilikom uhićenja imao 140 tisuća eura u gotovini

Novac je pronađen u njegovom stanu, na dan uhićenja. Sumnja se da je Kulterer tim novcem trebao financirati svoj bijeg iz Austrije

Wolfgang KultererWolfgang KultererPrašina oko uhićenja Wolfganga Kulterera i afere Hypo još podiže prašinu u domaćim i stranim medijima. Tako austrijski mediji pišu da ukupna šteta počinjena u svim aferama vezanim uz Hypo banku zasad iznosi oko 300 milijuna eura. Ipak, istraga još traje pa se očekuje da bi ta brojka mogla još rasti, piše Novi list.

Spomenutih 300 milijuna, pišu mediji, tek je 'vrh sante leda', jer je prema nekim izračunima njemački Bayerische Landesbank izgubio 3,7 milijardi eura otkako je preuzeo Hypo banku, a austrijski su porezni obveznici spašavali korušku banku nacionaliziravši je s 1,6 milijardi eura i to novcem iz državnog proračuna.

Novac za bijeg i zataškavanje svjedoka

Pretpostavlja se da je dio novca završio na računu privatnih zaklada, a mediji otkrivaju i da je primjerice Wolfgang Kulterer prilikom uhićenja imao kod sebe oko 140 tisuća eura u gotovini. Novac je pronađen u njegovom stanu, na dan uhićenja. Sumnja se da je Kulterer tim novcem trebao financirati svoj bijeg iz Austrije.

Dio je navodno bio namijenjen i za prikrivanje tragova, odnosno zataškavanje iskaza svjedoka. Kulterer ostaje u pritvoru do daljnjega, a mediji spekuliraju o njegovom statusu. Dok jedni pišu da želi surađivati s istražiteljima u svojstvu pokajnika, drugi navode da odbija odbija bilo kakvu suradnju.

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 18.08.10. 01:10

kutlerer pripremao a sanader pobjegao hahah


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika